Fotbal intern

ŞOC în Liga 1: Şi-a pierdut IUBITA din cauza pokerului!

Gelu Velici, ultima achiziţie a dinamoviştilor, are pasiuni care nu sînt în concordanţă cu viaţa de fotbalist. Atacantul de 21 de ani cumpărat de oficialii din "Groapă" este înnebunit după...
05.02.2014 | 13:14

Gelu Velici, ultima achiziţie a dinamoviştilor, are pasiuni care nu sînt în concordanţă cu viaţa de fotbalist. Atacantul de 21 de ani cumpărat de oficialii din “Groapă” este înnebunit după jocul de poker, varianta hold’em, şi de pariuri sportive! “Cînd s-a transferat de la LPS Banatul la Ceahlăul, a plecat fără să îşi achite datoriile. Inclusiv iubita l-a părăsit din cauza viciului său”, au dezvăluit foşti colegi ai acestuia.

Component al celei mai bune echipe de juniori din Banat, generaţia ’92, Velici a reprezentat din primii ani ai junioratului vîrful grupei sale, scouterii lui Dinamo decizînd în urma unei analize că atacantul merită investiţia de 50.000 de euro. “Gelu Velici o să ajungă fotbalist mare, are calităţi. Depinde numai de el”, au concluzionat şi membrii staff-ului tehnic al “cîinilor”. Ceea ce nu se ştie despre Velici este pasiunea pe care acesta o are pentru poker, dar şi pentru pariuri sportive, foştii colegi de la LPS Banatul dezvăluind lucruri necunoscute despre cel care s-a integrat perfect în “haită” în cantonamentul de pregătire.

“E un rebel, încalcă reguli pentru a se impune!”

Generaţia de la LPS Banatul a juniorilor născuţi în 1992, grupă ce a cîştigat de două ori campionatul pe ţară destinat republicanilor A, s-a împărţit în două categorii după ce Marian Iancu s-a retras de la echipă: cei care au ajuns la un nivel fotbalistic bunicel, precum Gelu Velici, şi cei care s-au lăsat de fotbal în dauna talentului nativ de care au dispus. “Velici a reprezentat unul dintre vîrfurile generaţiei noastre, iar golurile decisive pe care le marca i-au creat un statut aparte în vestiarul echipei. Chiar dacă era un rebel şi era dispus să încalce regulile impuse de antrenori pentru a realiza ce doreşte, aceştia închideau ochii datorită importanţei pe care o avea în cadrul lotului. Comenta la multe decizii ale staff-ului tehnic, era guraliv, dar în raport cu noi era de gaşcă”, au dezvăluit colegii şi prietenii lui Velici.

“Pleci la Ceahlăul? Ai o datorie la poker!”

Singurul defect al jucătorului de 21 de ani îl reprezintă pasiunea pentru jocuri de noroc, acesta avînd, în momentul transferului la Ceahlăul, o datorie neplătită de la hold’em! “Pasiunea pentru acest joc i-au ruinat relaţia, nu pariurile sportive! Nu joacă rar şi doar de plăcere, este un împătimit al acestui fenomen, pe cînd pariurile sportive reprezintă doar un posibil venit, nu este înnebunit! Fata cu care era cînd evolua la LPS Banatul l-a lăsat tocmai pentru că nu se putea abţine de la serile lungi de poker. Unul dintre parteneri i-a şi transmis că speră să-şi plătească datoria dacă se transferă la Ceahlăul, era vorba de cîteva sute de lei, dar cred că acum i-a plătit pentru că erau prieteni din copilărie”, au adăugat apropiaţi de-ai atacantului de 21 de ani.

Se integrează perfect la Dinamo! “Erau seri cu jocuri maraton”

Jocurile de noroc şi cărţile sînt în vogă în “haită” încă din perioada în care la Dinamo evoluau Cosmin Moţi, Adrian Cristea şi Claudiu Niculescu, iar Ionel Dănciulescu nu avea nici un gînd să se retragă din activitatea de jucător. Activitatea care strîngea cei mai mulţi adepţi, dar şi bani la masă era jocul de rummy, acesta fiind adoptat de liderii vestiarului. “La Săftica se desfăşurau jocuri maraton de rummy, iar Moţi era cel mai activ dintre toţi! Îşi lua trei pachete de ţigări, vorba lui Cornel Dinu şi începea jocul!”, rememorează jucătorii lui Dinamo din acea perioadă.

Velici vs Ţucudean, David şi Goliat

Înregimentarea lui Gelu Velici în “haită” a creat un contrast între atacantul de 21 de ani şi partenerul său de 22 de ani, George Ţucudean. Dacă situaţia materială a jucătorului împrumutat de Standard Liege la Dinamo este cunoscută, familia Ţucudean avînd o avere estimată la 50 de milioane de euro, bănăţeanul a fost nevoit să îşi cîştige singur banii de buzunar, familia avînd venituri modeste. “Nu s-a zbătut în sărăcie, dar nici nu a excelat la capitolul financiar. Părinţii lui s-au chinuit să îl ţină la fotbal şi să-i ofere tot ce avea nevoie, este clar că au făcut sacrificii, însă acum poate să recupereze”, au completat apropiaţii portretul de familie al lui Velici. În comparaţie cu atacantul de 21 de ani, Ţucudean reprezintă apogeul fotbalistului din punct de vedere financiar! Arădeanul este mai bogat decît Adrian Mutu la o vîrstă la care cei mai mulţi tineri de abia răzbat în fotbalul profesionist, avînd în garajul personal o colecţie impresionantă de maşini şi motociclete, cum ar fi Ferrari 458, de peste 200.000 de euro, un Porsche Panamera, un Audi R8 si un Harley Davidson VRSCDX Night Rod Special.

16 meciuri şi două goluri a bifat Gelu Miodrag Velici în Liga 1

“Gelu Velici este un tânăr plin de talent, dar mai departe totul depinde numai şi numai de el. E clar faptul că posedă calităţi rare”

Ionel Dănciulescu, team manager Dinamo

Gelu_Velici-e1389611729743

Tags: