News

Talibanii i-au spus unei jurnaliste CNN să nu se apropie pentru că este femeie. Care este situația pe străzile din Kabul

Jurnalistă CNN ținută la distanță de talibani pentru că este femeie, la Kabul. FANATIK că spune care este situația pe străzi
17.08.2021 | 09:55
Talibanii iau spus unei jurnaliste CNN sa nu se apropie pentru ca este femeie Care este situatia pe strazile din Kabul
ADVERTISEMENT

Clarissa Ward, jurnalistă CNN, a relatat cum s-a schimbat situația în Kabul de când talibanii au preluat controlul pe străzile capilatei Afganistanului.

Talibanii i-au cerut acesteia să păstreze distanța, pe motiv că este femeie. Jurnalista a mai precizat că prezența ei creează tensiune.

ADVERTISEMENT

Talibanii i-au spus unei jurnaliste CNN să nu se apropie pentru că este femeie. Care este situația pe străzile din Kabul

Jurnalista este îmbrăcată cu o burka la momentul reportajului. Acesta a povestit că, în decurs de doar câteva ore, situația s-a schimbat radical pe străzile din Kabul.

„Tocmai mi-au spus să stau deoparte pentru că sunt femeie,” a declarat Clarissa Ward. „Acum prezența mea creează tensiune”, a adăugat ea, precizând și că, la început, unii dintre luptătorii talibani păreau prietenoși.

ADVERTISEMENT

Femeia a subliniat că situația este una bizară. Insurgenții încearcă să se poarte amical, dar cu puțin timp înainte puteau fi auziți strigând „moarte Americii!”.

Unul dintre liderii talibani afirmă că „totul este sub control, totul va fi bine” și adaugă că „nimeni nu ar trebui să se îngrijoreze”.

ADVERTISEMENT

Situația s-a schimbat de pe o zi pe alta. Clarissa Ward a povestit că pe străzile din Kabul sunt mai puține femei decât în ziua precedentă. De asemenea, ele și-au schimbat și vestimentația, adoptând una mult mai conservatoare.

Clarissa Ward, relatarări despre schimbările din Kabul

Jurnalista a explicat cum s-a schimbat atmosfera pe străzile din capitala Afganistanului: „când plecăm din baza noastră, vedem cine este la putere acum. Luptătorii talibani au inundat capitala”.

ADVERTISEMENT

„Zâmbitori și victorioși, au ocupat acest oraș cu șase milioane de locuitori în doar câteva ore. Abia dacă au tras câteva gloanțe. Așa ceva nu mă așteptam să văd vreodată,” a povestit ea.

Aceasta a spus că frica oamenilor se vede prin absența lor: „povestea de astăzi este despre oamenii care nu sunt pe stradă, care nu se simt în siguranță, care sunt înlemniți de teamă, care se întreabă ce le rezervă viitorul, care se ascund”.

„Sunt zeci de mii, poate chiar sute de mii în acest oraș. Nu putem să-i vedem și nici nu vorbesc, deoarece sunt îngrijorați că vocile lor sunt în mare parte amuțite,” a adăugat.

ADVERTISEMENT