Sport

Talida Tolnai, drumul de la erou în poarta naționalei la vânzătoare în Zalău! Ce s-a întâmplat cu fostul goalkeeper al CSM-ului

07.09.2018 | 17:39
Talida Tolnai drumul de la erou in poarta nationalei la vanzatoare in Zalau Ce sa intamplat cu fostul goalkeeper al CSMului

Talida Tolnai, a parcurs un drum lung de la statutul de erou în poarta naționalei până la cel de simplă vânzătoare în Zalău! Fostul goalkeeper al CSM-ului a fost descoperită de cei de la Ziarul Zalău în spatele unui ghișeu al unei firme care se ocupă cu cadouri personalizate.  De câteva săptămâni este angajată de această companie Talida Tolnai, o sportivă care în 2010 a făcut un turneu absolut fabulos la Campionatul European de handbal feminin.

Talida Tolnai evolua în urmă cu numai trei ani de zile pentru CSM Bucureşti. Fostul portar a fost de altfel o piesă importantă în angrenajul echipei care reuşea să câştige primul titlu al clubului din capitală, alături de nume mari. Linnea Torstensson, Carmen Martin, Oana Manea, Cristina Vărzaru şi Ana Paula Rodrigues erau atunci coechipierele Talidei Tolnai. De altfel, la finalul acelui sezon, CSM Bucureşti s-a și despărţit de Tolnai, iar portarul avea să abandoneze handbalul.

Talida Tolnai, drumul de la erou în poarta naționalei la vânzătoare în Zalău! Tolnai se bucură
Talida Tolnai, a parcurs un drum lung de la statutul de erou în poarta naționalei până la cel de simplă vânzătoare în Zalău!

Talida Tolnai, drumul de la erou în poarta naționalei la vânzătoare în Zalău!

În vârstă de 39 de ani, Talida Tolnai a asigurat poarta echipei naţionale în ultimul deceniu alături de Paula Ungureanu. Pe lângă medalia de bronz la Euro 2010, fosta handbalistă a reuşit să câştige mai multe titluri naţionale alături de HC Zalău, Oltchim şi CSM Bucureşti.

Anul acesta, fosta echipă a Talidei Tolnai vrea să revină pe prima scenă a handbalului european. CSM Bucureşti speră să ajungă din nou în Final Four. Iulia Curea a anunţat că jucătoarele transferate în această vară îşi doresc neapărat să ajungă în primele patru formaţii ale Europei

“Dacă n-am jucat finala mare a Ligii Campionilor sezonul trecut, însemană că trebuie să îmbunătățim totul. Avem nevoie de o apărare bună, de mentalitate puternică. Știu că suntem capabile sută la sută, trebuie să formăm un tot unitar, să fim o echipă. Fetele noi sunt disperate să joace finala Ligii și să o câștige. Ne dorim să începem sezonul cu dreptul” , a declarat Iulia Curea, extremă CSM București.

CSM Bucureşti atacă Final Four în Europa!

Jelena Grubisic merge şi ea pe aceeaşi idee. E încântată de noul stil de joc al echipei şi speră ca CSM să dea din nou lovitura.

“Echipa este bună, atmosfera plăcută, iar jucătoarele noi s-au integrat perfect în echipă. Vom vedea când începem meciurile dacă suntem mai puternice decât sezonul trecut. Ne-am pregătit mai mult fizic în această perioadă, nu am făcut mult tactic, dar mai avem timp. Vom juca rapid, așa cum e sistemul scandinav” , a spus Jelena Grubisic, portar CSM București.

“Jucătoarele noi se integrează rapid, pare că ne-am antrenat de mult mai mult timp împreună. Școala balcanică face ca relațiile de joc să se lege mai repede. Fetele se cunosc, au jucat împreună la alte echipe. Ne așteaptă un campionat lung, este ca un maraton, tot ce contează va fi luna mai, așa că vom lua totul treptat. O să vedeți mai mult spirit de luptă decât în sezonul precedent, asta este o mare caracteristică a balcanicelor, fetele vor lupta enorm” , a zis şi Adrian Vasile, antrenor secund CSM București.

111 partide a jucat Talida Tolnai în tricoul echipei naţionale