Fotbal intern

Talismanul Avram jr! Ultima echipă care a învins FCSB cu Marius Avram la centru nu mai există! E de pe vremea când FCSB se numea Steaua!

24.02.2019 | 10:40
Talismanul Avram jr Ultima echipa care a invins FCSB cu Marius Avram la centru nu mai exista E de pe vremea cand FCSB se numea Steaua
Marius Avram, la un meci FCSB - Astra

FCSB și Universitatea Craiova se înfruntă duminică în cel mai așteptat meci al etapei cu numărul 25 din Liga 1 Betano. Partida va fi arbitrată de la centru de Marius Avram, fapt ce-i nemulțumește pe olteni, din cauza legăturilor pe care arbitrul le are cu oficiali ai clubului FCSB.

Mihai Stoica are o cu totul altă opinie însă, dezvăluind că FCSB a pierdut titlul în sezonul precedent tocmai din cauza lui Marius Avram, care a comis o gravă eroare în partida CFR Cluj – U Craiova. Dar ce spun cifrele, cu adevărat?

Ultima echipă care a învins FCSB cu Marius Avram la centru nu mai există!

Statisticile confirmă temerile oltenilor. Deși pare greu de crezut, au trecut aproximativ șase ani și jumătate de când FCSB nu a mai pierdut un meci cu Marius Avram la centru.

De la eșecul 1-3 cu FC Brașov, club desființat între timp, suferit în noiembrie 2012, FCSB nu a mai pierdut niciunul din următoarele 24 de meciuri oficiate de Marius Avram, iar 21 sunt victorii!

Din 2012 nu a mai pierdut fosta Steaua, actuala FCSB, vreun meci cu Marius Avram la centru
Din 2012 nu a mai pierdut fosta Steaua, actuala FCSB, vreun meci cu Marius Avram la centru

FCSB a întâlnit U Craiova de 4 ori cu Avram la centru, câștigând în trei rânduri și remizând o dată. Interesant este că în două dintre aceste partide, Craiova a terminat cu un om mai puțin pe teren. Acasă, FCSB nu a mai pierdut cu Avram la centru din 2011, atunci când era învinsă de rivala Dinamo.

Craiova, mai în formă decât FCSB

Chiar dacă și-a vândut cel mai bun jucător în MLS, Alexandru Mitriță semnând cu New York City FC, pentru care a marcat în urmă cu o zi un gol senzaţional, Craiova joacă mai bine decât FCSB în 2019. În ciuda unui program accesibil, echipa lui Teja a comis-o deja în două partide cu echipe aflate la retrogradare, remizând 1-1 cu Dunărea Călărași și 0-0 cu Concordia Chiajna.

În comparație, după 0-0 în deplasare cu Viitorul, Craiova a legat două victorii, una dintre ele extrem de importantă. A câștigat cu 2-0 acasă împotriva liderului CFR Cluj, iar ulterior s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Hermannstadt.

De altfel, Craiova nu a mai primit vreun gol de la eșecul 0-3 suferit în luna decembrie pe terenul rivalei Dinamo, chiar cu Marius Avram la centru. De atunci, Ştiinţa are patru meciuri consecutive fără gol primit.