Fotbal intern

Talpan, agresat la o şedinţă a Armatei! Juristul CSA Steaua recunoaşte: “Am depus plângere!” Reacţia comandantului Petrea

Talpan agresat la o sedinta a Armatei Juristul CSA Steaua recunoaste Am depus plangere Reactia comandantului Petrea

Florin Talpan a fost agresat la o şedinţă a Armatei, iar juristul CSA Steaua a recunoscut pentru FANATIK.RO incidentul în care a fost implicat la finalul lunii mai a acestui an. Oficialul grupării din Liga a 4-a a fost lovit de un angajat al CSA Steaua, anunţă steaualibera.com, iar acesta a mers şi a depus plângere penală împotriva celui care l-a bătut.

Conflictul dintre Florin Talpan şi angajatul CSA Steaua a pornit în momentul în care juristul s-a opus ca o firmă deţinută de Mariana Bitang să folosească marca Steaua. Ducu Petre, antrenorul de floretă al Stelei l-a lovit şi i-a rupt cămaşa lui Florin Talpan, iar tot incidentul s-a petrecut în prezenţa comandantului Petrea, care nu a reacţionat deloc.

Talpan a fost agresat la o şedinţă a Armatei. Juristul a recunoscut tot

“Este adevărat. Am depus plângere la Parchetul Militar şi aştept ca organele statului să îşi facă datoria. Nu o să dau înapoi sub nicio formă şi nu o să îmi retrag plângerea”, a spus Florin Talpan pentru FANATIK.RO.

Deşi Florin Talpan a depus deja o plângere penală împotriva lui Ducu Petre, cel care l-a agresat în timpul unei şedinţe a CSA, conducerea Stelei nu a luat nicio altă măsură împotriva lui. De altfel, se pare că secretarul MApN, Codrin Munteanu, şi comandandantul Cristian Petrea chiar au discutat cu Florin Talpan şi au încercat să îl convingă să îşi retragă plângerea.

Comandantul Petrea recunoaşte incidentul: “Domnul Talpan mi-a spus că a fost agresat de domnul Ducu”

Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea a vorbit pentru FANATIK.RO despre incidentul în care a fost implicat Florin Talpan: “La sfârşitul lunii mai, într-o şedinţă, a avut un schimb de replici mai dure între domnii Ducu şi Talpan. Am intervenit, iar pe moment lucrurile s-au lămurit. A fost listat procesul verbal, l-am semnat toţi şi am părăsit încăperea.

La cinci minute, a venit domnul Talpan la mine în birou şi a spus că a fost agresat de domnul Ducu. M-am dus unde s-a desfăşurat şedinţa de lucru. Acolo, erau mai mulţi colegi şi i-am întrebat ce s-a întâmplat.

E o chestiune de disciplină gravă lovirea unui superior sau a unui inferior, că putea fi un schimb reciproc de lovituri, între un locotenent-colonel şi un colonel. Nu aveam de unde să ştiu ce s-a întâmplat. Toţi au spus că nu a fost nimic. Nu am fost mulţumit de felul în care am primit răspunsurile, era clar că totuşi ceva se întâmplase.

Am ordonat o Comisie de Cercetare Disciplinară, conform Regulamentului Disciplinei Militare. Această comisie a luat declaraţii de la toţi cei care se aflau în încăpere când a avut loc acest incident între cei doi, inclusiv de la domnii Ducu şi Talpan, şi a înaintat apoi un raport scris pe baza concluziilor.

În baza raportului, am dispus următoarele sancţiuni, conforme cu Regulamentul Disciplinei Militare:

domnul colonel Talpan a fost avertizat verbal

domnul locotent-colonel Ducu are mustrare scrisă.

Dacă aceste sancţiuni dispuse de comandantul clubului nu au fost în regulă, domnul Talpan avea dreptul să facă o contestaţie, dar nu a făcut-o. Incidentul a fost rezolvat conform regulamentului. Între ei nu au fost loviri, ci pur şi simplu domnul Ducu i-ar fi pus o mână în piept, iar domnului Talpan i-ar fi sărit un nasture de la cămaşă. Nu am văzut vreo vânătaie sau vreo altă rană. Eu nu pot să declar ceva ce nu am văzut, pentru că nu am fost în sală.

Dacă vom fi chemaţi la Parchetul Militar, atât eu, cât şi domnul Codrin Munteanu vom susţine acelaşi lucru: incidentul, la care nu am asistat în mod direct, a fost rezolvat conform procedurii interne şi regulamentului”, a declarat Petrea pentru FANATIK.RO.

CSA Steaua a anunţat că angajează un consilier juridic

După ce Florin Talpan a refuzat să îşi retragă plângerea penală făcută împotriva lui Ducu Petre, conducerea clubului Steaua a publicat un anunţ prin care informa că doreşte să angajeze un consilier juridic, în cadrul Compartimentuului Avizare şi Asistenţă Juridică, ceea ce poate însemna că postul lui Florin Talpan la CSA este pus sub semnul întrebării.

CITEŞTE ŞI: FANATIK l-a găsit pe Abang. Unde se află fotbalistul care a fost acuzat că a furat din vestiarul Astrei

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a fost protagonistul mai multor scandaluri la sediul AMFB, nemulţumit de faptul că forul care conduce Liga 4 i-a respins cererea în care ataca Academia Rapid pentru faptul că a folosit cinci jucători la meciurile jucate în sezonul 2017 – 2018 care nu aveau drept să evolueze, printre care Daniel Niculae şi Daniel Pancu.

Florin Talpan, scandal cu Gigi Becali

Florin Talpan şi Gigi Becali
Florin Talpan şi Gigi Becali se află într-un conflict deschis

Florin Talpan se află şi într-un scandal deschis cu Gigi Becali, după ce juristul CSA Steaua a cerut executarea silită a patronului de la FCSB. Toată povestea a pornit după ce oficialulul Armatei l-a chemat la tribunal pe Gigi Becali pentru jigniri. Jucătorii i-au dat câştig de cauză şi i-au acordat daune de 3.000 de euro. Scandalul nu s-a terminat aici pentru că Florin Talpan nu a fost mulţumit şi a făcut apel. Când s-a anunţat sentinţa, suma a crescut serios şi latifundiarul din Pipera era obligat să plătească 30.000 de euro.

Juristul CSA Steaua  nu a văzut nici până în prezent banii de la Gigi Becali, drept pentru care acesta a trecut la următorul pas. A depus acte din nou la tribunal pentru executarea silită a lui Gigi Becali. Mai mult, din acest moment conturile latifundiarului din Pipera pot fi executate şi, dacă se constată că acestea nu există, statul poate să pună sechestru pe bunurile patronului FCSB.

“Florin Talpan este singurul om din club care chiar încearcă să ajute sportivii, căruia chiar îi pasă de sportivi”, spunea Petru Ianc, cel care a dezvăluit incidentul dintre Florin Talpan şi Ducu Petre.