Fotbal intern

Talpan, interviu incendiar: “Lăcătuș trebuia să plece!” Ce spune despre bătaia de la ședință

22.08.2018 | 23:17
Talpan interviu incendiar Lacatus trebuia sa plece Ce spune despre bataia de la sedinta

Talpan acuză conducerea CSA Steaua. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan a făcut afirmaţii dure faţă de cei care se află în fruntea clubului roş-albaştrilor, prin intermediul FANATIK.RO, pe care îi acuză că fără ştirea lui i-au schimbat contractul “Fiarei”, iar fostul mare internaţional a scăpat de demitere după ce în angajamentul semnat cu gruparea roş-albaştrilor nu au mai apărut la finalul campionatului trecut clauzele de obiectiv.

– Domnule Talpan, este adevărat că aţi depus plângere la Parchet după un incident cu un coleg de al dumneavoastră?

Da! Nu am nici o reţinere şi doresc să vă spun doar adevărul. Pe data de 21 mai am fost agresat de Ducu Petre într-o şedinţă la care a participat şi domnul comandant Petrea. Domnul Ducu Petre a sărit la mine la bătaie. M-a bruscat în piept şi mi-a rupt cămaşa, pe lângă insultele pe care mi le-a adus. Pe data de 23 mai am depus plângere pentru ultraj împotriva acestui domn, la Parchetul Militar, şi vă spun sincer că nu îl voi ierta.

– Aveţi martori?

Evident! I-am chemat în dosar pe cei care au fost prezenţi la şedinţă. L-am chemat ca martor inclusiv pe domnul comandant Cristian Petrea. Nu îmi este teamă deloc de dânsul şi sper să spună adevărul. Oricum am simţit că mi se pregăteşte îndepărtarea de lângă această echipă. Vor să aducă la club un alt jurist. Dar de munca lui Florin Talpan nu îşi bate nimeni joc. Eu am muncit să obţin numele Steaua şi marca, iar în Liga 4 s-au cheltuit foarte mulţi bani şi văd că nimeni nu plăteşte pentru ratarea obiectivului. Vrem să ne batem joc în continuare de suporteri şi să îi tot umilim prin Liga 4? Vreau ca banii chetuiţi să fie justificaţi. Eu m-am luptat cu Gigi Becali şi doar eu ştiu câte ameninţări am primit. Doar eu ştiu prin ce am trecut în aceşti ani. Nu voi accepta să fiu umilit. Eu iubesc munca pe care o fac şi iubesc Steaua.

“Conducera Stelei nu a vrut promovarea în Liga 3”

 – De ce sunteţi aşa de supărat?

Vreau ca suporterii să afle adevărul şi doar adevărul. M-am luptat singur în FRF pentru obţinerea locului de Liga 3 şi mă doare sufletul că nu am reuşit să obţin acest lucru. Dar vreau ca suporterii să afle că cei din conducerea Stelei nu au vrut cu adevărat ca echipa noastră să joace în Liga 3. Ăsta este adevărul. La acest club s-au întâmplat multe nereguli pe care suporterii nu le ştiu. Iar eu Florin Talpan nu vreau să fiu bătaia de joc a lui Codrin Munteanu şi Cristian Petrea.

– Dar ce s-a întâmplat?

Păi vreau ca lumea să afle că lui Marius Lăcătuş i s-a schimbat contractul, iar cei care au făcut acest lucru trebuie să răspundă. Am şi făcut plângere la Corpul de Control şi am semnalat aceste nereguli. Mă voi duce şi la DNA. Nu mai accept nimic. Eu cu mâna mea i-am făcut contractul lui Lăcătuş la începutul proiectului de Liga 4 şi i-am pus clauze de obiectiv, adică am specificat clar acolo că este vorba de promovare. Lăcătuş ştia clar că dacă nu promovează trebuie să plece.

Talpan acuză conducerea CSA. Marius Lăcătuş pe vremea în carea antrena echip lui Ggi Becali
Talpan acuză conducerea CSA. Marius Lăcătuş pe vremea în care antrena echipa lui Ggi Becali

Talpan acuză conducerea CSA Steaua. “I-au schimbat contractul lui Lăcătuş”

– Dar Lăcătuş a rămas antrenor la Steaua……

Da! A rămas antrenor, dar cum a rămas? Cei din conducere, nu ştiu exact cine, dar sper să se afle de către organele abilitate, au adus un alt jurist şi i-au scos din contractul lui Lăcătuş clauzele sale de obiectiv. Vă daţi seama ce a putut să se întâmple la clubul Steaua? Mai bine spus i-au shimbat contractul. Acest lucru a făcut ca Marius Lăcătuş să scape de demitere, dar eu îi cer acum să plece. Dacă are demnitate trebuie să plece şi el şi Iovan, dar mai bine spus trebuie să plece toţi cei care aveau obiectiv promovarea. L-au sacrificat pe Ion Ion şi nu este corect. Hai să aflăm adevărul. Hai să vedem ce s-a întâmplat la clubul Steaua. Hai să aflăm de ce Marius Lăcătuş stă mereu doar prin birourile lui Codrin Munteanu? Ce interese are de umblă doar pe acolo?

– Nu vă este frică că o să fiţi îndepărtat după aceste afirmaţii?

Nu! Mă voi lupta cu ei până în pânzele albe. Şi aşa am dosar în judecată pentru sancţinunea pe care am primit-o mai demult. Totul a fost o făcătură. Si vreau ca suporterii să afle adevărul. Vreau ca suporterii să afle că eu Florin Talpan chiar m-am luptat pentru binele Stelei. Chiar am luptat ca această echipă să nu mai fie pe mâna lui Gigi Becali, iar acum ce se doreşte?