Tamaş, CHEF cu un căpitan din Liga I: “Păcat că a plecat!”

Căpitanul formaţiei CFR Cluj, Ricardo Cadu, a dezvăluit că se înţelegea foarte bine cu internaţionalul român, în scurta perioadă de timp cît a stat la Cluj. “Chiar aveam o relaţie bună...
14.11.2013 | 22:50
Tamas CHEF cu un capitan din Liga I Pacat ca a plecat
ADVERTISEMENT

Căpitanul formaţiei CFR Cluj, Ricardo Cadu, a dezvăluit că se înţelegea foarte bine cu internaţionalul român, în scurta perioadă de timp cît a stat la Cluj. “Chiar aveam o relaţie bună cu el. Am făcut un grătar la mine acasă, cînd a venit, l-am invitat şi am stat împreună. E păcat că a plecat”, a spus Cadu, într-un interviu pentru stiridesport.ro.

“Rednic e un mincinos!”

Fundaşul s-a arătat extrem de deranjat de zvonurile cum că ar fi în spatele tuturor demiterilor de antrenori de la CFR Cluj. “Eu de cînd sînt aici am cîştigat tot. Cine e Rednic ca să-şi permită să vorbească despre mine? El a venit ca antrenor, nu a reuşit. A spus numai minciuni. Adevărul e că n-am stat nici măcar o dată de vorbă. A uitat că în primul rînd trebuie să fii om. A vrut să schimbe căpitanul, a supus acest lucru la vot. Am luat 96 la sută dintre voturi. Păi toate schimbările mele au fost bune, nu, din moment ce am cîştigat atîtea trofee? N-am impus niciodată schimbarea unui antrenor. Sînt reprezentantul jucătorilor şi atît, dar niciodată n-am cerut schimbarea pe bancă. Referitor la Duşan Uhrin, cît a fost el, am jucat o singură etapă. M-am accidentat cu Rapid şi am plecat în Portugalia. Eu l-am schimbat? Din Portugalia? Ce treabă aveam eu cu Uhrin? Am spus că e un Hitler al fotbalului pentru că, în cantonamente, făceam patru antrenamente pe zi”, a spus Cadu.

ADVERTISEMENT

Îi admiră pe Bourceanu şi Pintilii

Referitor la o eventuală plecare a sa din Gruia, fundaşul a declarat: “Mai am un an şi jumătate de contract. Am mai declarat-o, cînd conducerea îmi va spune, Ricardo, nu mai avem nevoie de tine, voi pleca în secunda imediat următoare. Nu va fi nicio problemă, n-o să mă leg de nicio clauză din contract sau de bani”.

Ricardo Cadu a mai dezvăluit ce jucători din Liga I şi-ar dori să vină la CFR Cluj şi regretă că Fabbiani nu a realizat mai multe în fotbal. “Îmi place foarte mult atacantul de la Petrolul, Dore, dar şi mijlocaşii Stelei, Bourceanu şi Pintilii, fotbalişti foarte buni. Fabbiani? Avea calitate, dar problema lui era la cap. Se îngrăşa foarte mult, mînca mult şi nu avea grijă de el. Păcat, avea un talent uriaş, ne-a şi ajutat foarte mult la primul titlu cîştigat”, a spus Cadu, care susţine că Vlad Chiricheş are valoare să evolueze în Premier League: “Auzisem de el cînd a fost luat de Benfica, la juniori. M-a surprins să aflu că s-a întors în România, dar apoi mi s-a spus că a suferit o accidentare. E un jucător valoros şi merită să joace în Premier League”.

ADVERTISEMENT

“I-am spus impresarului să facă tot ce poate pentru a rupe contractul cu CFR”

În final, căpitanul lui CFR Cluj a povestit şi care a fost prima sa reacţie în momentul în care a luat contact cu fotbalul românesc. “După ce m-am înţeles cu CFR am mers direct în cantonamentul din Austria, am stat acolo o săptămînă, şi apoi am ajuns prima oară la Cluj. Prima reacţie? Mi-am sunat impresarul şi i-am spus că eu nu o să rămîn niciodată aici, să facă orice să rupem contractul. Aeroportul era mic, nu aveai niciun loc unde să mergi la shopping, nu era nimic. Semnasem cu CFR, dar contractul era la mine în geantă. Am stat o săptămînă cu el în geantă. Mergeam la antrenamente şi conducerea îmi tot cerea documentele. Eu refuzam să le dau contractul. Venisem de la Boavista, de pe un stadion de Campionat European. În Gruia nu era nimic, stadionul şi vestiarele arătau dezolant. Am crezut că vin la o echipă care se bate la titlu. Noroc că erau şi Pedro Oliveira, Manuel Jose şi Semedo. Ne-am întîlnit şi am discutat: <<viaţa e scurtă, hai să stăm măcar un an, pentru bani>>. Am stat pînă în decembrie şi a început să-mi placă. Şi iată că sunt tot aici, după şapte ani”, a spus Cadu.

 

Tags: