News
notix pixel id

Tânăr cu certificat fals de vaccinare, decedat la ATI. A recunoscut înainte să moară

Un tânăr cu certificat fals de vaccinare a decedat la secția ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu. 
05.10.2021 | 18:31
Tânăr cu certificat fals de vaccinare, decedat la ATI. A recunoscut înainte să moară
Un tânăr care a murit la ATI a mințit că era vaccinat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

El a recunoscut că a mințit în legătură cu imunizarea înainte de a-și da ultima suflare. Episodul a fost dezvăluit de coordonatoarea secţiei, medicul Ioana Codru, pentru Agerpres.

”Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. (…)

Am avut un pacient (cu certificat fals de vaccinare – n.r.) care a şi murit din păcate şi era şi tânăr”, a declarat Ioana Codru pentru sursa precizată.

ADVERTISEMENT

Medicul Ioana Codru, avertisment pentru cei care falsifică adeverințe de vaccinare anti-Covid

Coordonatoarea secției de Terapie Intensivă din Sibiu le transmite celor care falsifică adeverințe să se gândească de două ori înainte de a face acest pas.

”Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare – n.r.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI – n.r.).

ADVERTISEMENT

E o dezamăgire profundă, pentru că este o ruptură între noi şi cei care încearcă să fenteze”, a avertizat medicul.

Zeci de paturi de la ATI ocupate de pacienți nevaccinați

 La unitatea de Terapie Intensivă de la SCJU Sibiu sunt 18 paturi ocupate aproape numai pacienţi care nu s-au imunizat. Aceștia și-ar dori acum să-și administreze serul anti-Covid.

ADVERTISEMENT

”Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv numai nevaccinaţi. Pacienţii care au fost vaccinaţi şi au ajuns în ATI, în general, au avut evoluţie mult mai bună, iar cei care totuşi au decedat au avut o patologie asociată extrem de importantă şi, în general, o vârstă înaintată. (…)

Şi pacienţii pe care îi avem şi acum internaţi ne cer vaccinurile acum. Şi li se spune că la momentul ajungerii în ATI nu avem ce să facem ca prevenţie”, a mai precizat medicul Ioana Codru.

ADVERTISEMENT

De altfel, Ioana Codru este uimită de pacienții care nu se încred în existența virusului SARS-COV2. Ea a detaliat și cum îi afectează Covid-19 pe cei care l-au contaminat. Ioana Codru îndeamnă la vaccinare.

”Inconştienţa celor de lângă noi, care încă se referă la boala aceasta ca la o răceală uşoară sau o gripă, care o compară cu orice fel de infecţie respiratorie sezonieră şi nu e aşa nici pe departe, nici măcar afectarea pulmonară nu seamănă cu o pneumonie. Plămânul, în cazul pacienţilor din ATI, în general funcţionează la nişte valori de avarie, sub 10 – 20% din ţesutul pulmonar mai este potenţial funcţional.

ADVERTISEMENT

Toată energia fiecărui pacient este consumată de respiraţie, ei nu pot să facă nimic altceva, inclusiv vorbitul cu noi la vizită este un mare consumator de energie. Avem pacienţi care comunică cu familiile prin mesaje, este mai uşor pentru ei. Familiile rămân îngrijorate şi surprinse că cel drag lor este infectat, este atât de grav, că doar de acasă a plecat treaz, cooperant.

Evoluţia este fulminantă. Au existat pacienţi care s-au prezentat la spital cu o afectare pulmonară de 10 – 15%, iar, în următoarele două – trei zile, afectarea pulmonară a fost de 70 – 80%. Faţă de valurile anterioare, acum s-a schimbat virulenţa, severitatea bolii şi faptul că, de fapt, avem o opţiune, aceea de a ne vaccina, pentru a preveni formele extrem de severe şi internarea în Terapie Intensivă”, a mai declarat medicul aflat în prima linie a luptei anti-Covid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri