News

Tânăr de 17 ani, preluat de un elicopter SMURD, după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare. Ar fi încercat să se sinucidă

Un tânăr de 17 ani din comuna bistrițeană Rodna a fost preluat de un elicopter SMURD după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare. Acesta ar fi încercat să se sinucidă
15.05.2022 | 15:14
Tanar de 17 ani preluat de un elicopter SMURD dupa ce sa impuscat cu o arma de vanatoare Ar fi incercat sa se sinucida
Adolescentul de 17 ani a fost preluat de un elicopter SMURD. Sursa foto: Expres24
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 17 ani din comuna bistrițeană Rodna a fost preluat duminică dimineața de un elicopter SMURD după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare.

Tânăr de 17 ani, preluat de elicopterul SMURD

Duminică dimineața, un tânăr de 17 ani din comuna bistriţeană Rodna a fost preluat de un elicopter SMURD, după ce s-a împuşcat cu o armă de vânătoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei, care l-a găsit pe tânăr conştient, cooperant, cu plagă la nivelul toracelui şi al abdomenului.

Potrivit sursei citate, băiatul ar fi sunat chiar el la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. Presa locală scrie însă că împușcătura a fost auzită de un unchi al băiatului, care locuia în apropiere, și că acesta a fost cel care a sunat la 112 după ce ar fi venit să vadă ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Echipajele de urgență sosite la fața locului, ambulanța de terapie intensivă, cea SMURD și o alta de la SAJ, au decis chemarea unui elicopter SMURD, care l-a preluat pe adolescent pentru a-l transfera către o clinică de specialitate.

Tânărul a fost preluat de aeronavă de pe terenul de fotbal din Rodna și transportat la o clinică din Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Tânărul ar fi încercat să se sinucidă

Potrivit Agerpres, din primele informații, băiatul ar fi încercat să se sinucidă, folosind arma de vânătoare a tatălui său, pe care acesta din urmă o deţine legal.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului armelor, urmând ca ancheta să stabilească modul în care s-a petrecut evenimentul.

ADVERTISEMENT

Publicația locală Expres24 scrie că tânărul era singur acasă, el locuind doar cu tatăl său iar mama îi este decedată, și că acesta a vrut să se împuște în inimă, însă alicele i-au pătruns în zona axilei stângi.

ADVERTISEMENT
Tags: