News

Tânăr de 18 ani, căutat de mai multe ore într-un iaz din Suceava. Băiatul nu știa să înoate. „Multe trupuri a înghiţit şi multe suflete a luat acest iaz”

Autoritățile din Suceava caută de mai multe ore un băiat de 18 ani, într-un iaz din Lipoveni. Misiunea pompierilor și scafandrilor a început miercuri și a fost reluată joi dimineața.
04.08.2022 | 08:45
Tanar de 18 ani cautat de mai multe ore intrun iaz din Suceava Baiatul nu stia sa inoate Multe trupuri a inghitit si multe suflete a luat acest iaz
Misiune de căutare în Suceava. Un tânăr de 18 ani a căzut într-un iaz. Băiatul nu știa să înoate. Sursa foto: colaj Fanatik / svnews.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 18 ani, venit miercuri pe un iaz din Suceava cu niște canoiști, a căzut de pe o barcă și nu a mai ieșit la suprafață. Acesta nu știa să înoate.

Misiune de căutare în Suceava. Un tânăr de 18 ani a căzut într-un iaz. Băiatul nu știa să înoate

Imediat după raportarea cazului, autoritățile din Suceava au început căutările. Miercuri seara, mai multe ore, echipaje de la ISU au fost mobilizate în zonă.

ADVERTISEMENT

Din spusele martorilor, barca tânărului s-ar fi răsturnat în jurul orei 17:30. Băiatul a fost auzit de pescarii de pe mal strigând de câteva ori după ajutor. Pentru că nu știa să înoate, imediat a fost înghițit de ape.

Căutările tânărului, fără rezultat, s-au derulat până în jurul orei 21.45. Misiunea a fost reluată joi dimineață.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Suceava, se intervine cu mai multe bărci pneumatice, cu accesorii specifice, de la Detașamentul de Pompieri Suceava și de la SVSU Mitocul Dragomirnei.

În zonă au mai fost chemate și alte două echipaje cu bărci pneumatice de la subunitățile din Rădăuți și din Fălticeni. La fața locului se află și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Băiatul, un împătimit al sporturilor extreme, venise la iaz să se dea cu caiacul. El nu știa să înoate

Băiatul de 18 ani despre care se presupune că s-ar fi înecat în lacul din Suceava era un  împătimit al sporturilor extreme. Acesta avea brevet de planorist, însă nu se pricepea la sporturile pe apă.

Cu toate acestea, adolescentul venise la iazul Lipoveni să se dea cu caiacul, alături de mai mulți prieteni.

ADVERTISEMENT

Am înţeles că ei fac chiar un club sportiv din ăsta. El a plecat singur de aici, până la mal. Ceilalţi erau în partea cealaltă. La un moment dat au văzut că a căzut de pe barcă, iar barca a venit singură spre ei, partea spre dig”, spune Gheorghe Biliciuc, de la SVSU Mitocu Dragomirnei, pentru ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Tinerii care l-au însoțit au încercat să-l găsească, însă n-au reuşit și au sunat la 112.

Când am ajuns la faţa locului, într-adevăr, erau valuri mari și este dificil să înoţi chiar şi pentru un înotător profesionist în aceste ape pentru că sunt deosebit de reci şi pot pune probleme”, a declarat Alin Găleată, ISU Suceava.

Lacul din Lipoveni a mai făcut victime în trecut. Primarul Radu Reziuc declară că ”foarte multe suflete a luat acest iaz” și îi avertizează pe cei care vin aici să fie atenți.