News

Tânăr de 19 ani, condamnat în baza Legii Anastasia. Șoferul a condus beat și a ucis trei oameni

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia. Trei persoane au fost ucise de acesta.
06.06.2024 | 12:38
Tanar de 19 ani condamnat in baza Legii Anastasia Soferul a condus beat si a ucis trei oameni
Tânăr de 19 ani, condamnat în baza Legii Anastasia. colaj Fanatik/ Foto Facebook Robert Cazanciuc/ amrcr.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia, promulgată în anul 2023. Șoferul este vinovat de un accident mortal, în urma căruia și-au pierdut viața trei oameni.

Un șofer de 19 ani, vinovat de producerea unui accident mortal, condamnat la închisoare cu executare

Sentința a fost pronunțată recent de Judecătoria Alba Iulia. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a primit cinci ani de închisoare cu executare, decizie luată în primă instanță.

ADVERTISEMENT

În noaptea de 28 august 2023, șoferul s-a urcat beat la volanul unei mașini. Pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru din județul Alba, tânărul a pierdut controlul asupra direcției și a accidentat un grup de șase persoane, care se deplasa pe marginea străzii.

Trei dintre acești oameni au murit. Este vorba despre tineri în vârstă de 17, 18, respectiv 25 de ani. Cel din urmă trebuia să se căsătorească. Decizia magistraților a fost anunțată de senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul Legii Anastasia.

ADVERTISEMENT

„Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii #Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia.

Șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut faptele. Cei trei tineri decedați aveau 17, 18 și 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier”, a transmis Robert Cazanciuc pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Nu ignorați legea, nu ignorați viețile altora și nici pe a voastră”

În acest context, senatorul atrage atenția asupra pericolului reprezentat de șoferii care aleg să urce drogați sau beți la volan. Pe lângă faptul că acești conducători auto își pun viața în pericol, pot ucide alți oameni.

Robert Cazanciuc amintește că o altă lege inițiată de el a intrat recent în vigoare. Potrivit prevederilor, cei care sunt prinși drogați sau cu o alcoolemie de peste 0,8 la mie pot rămâne fără permis auto chiar și pentru 10 ani.

ADVERTISEMENT

„Nu ignorați legea, nu ignorați viețile altora și nici pe a voastră. Nu vă mai urcați la volan băuți, drogați sau fără permis auto. Riscați închisoarea cu executare dacă ucideți pe cineva.

Și, mai nou, o lege intrată recent în vigoare, pe care am inițiat-o, prevede suspendarea cu până la 10 ani a dreptului de a avea permis, în cazul consumului de droguri sau a unei alcoolemii peste limita penală, de 0,8 la mie”, a adăugat senatorul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: