News

Tânăr din Pașcani, răpus de Covid-19 la numai 22 de ani. Era internat la ATI

01.04.2021 | 15:14
Tanar din Pascani rapus de Covid19 la numai 22 de ani Era internat la ATI
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 face victime și în rândul persoanelor tinere. Un băiat de numai 22 de ani din Pașcani a fost răpus de noul coronavirus în cursul nopții trecute.

Pacientul s-a stins la Spitalul Municipal de Urgență din oraș, în cursul nopții de 31 martie, în jurul orei 23:00. Băiatul a ajuns sub atenția medicilor la începutul acestei săptămâni și a fost internat pe secția ATI Covid-19.

ADVERTISEMENT

Din păcate, la scurt timp după internare, starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva. Din nefericire, boala apucase să-i afecteze serios plămânii.

Un tânăr de 22 de ani, infectat cu Covid-19, a murit la secția ATI a Spitalului de Urgență Pașcani

Un tânăr de doar 22 de ani din satul Brătești, care aparține de comuna Stolniceni-Prăjescu (județul Iași) a murit noaptea trecută la secția ATI a Spitalului Municipal Pașcani, unde era internat de două zile, în stare gravă, în urma infectării cu coronavirus, scrie site-ul NewsPașcani.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, plămânii băiatului au fost afectați aproape în totalitate de această boală. Întrucât s-a prezentat foarte târziu la spital, starea sa de sănătate s-a degradat foarte tare cât timp a stat acasă, timp de o săptămână, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Medicii avertizează încă o dată că și la tineri, nu doar la persoane în vârstă cu afecțiuni, poate exista o degradare severă și accelerată a plămânilor în cazul formelor grave de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Băiatul din Brătești este cea mai tânără persoană care a decedat în această secție, de când a început pandemia. Conform Institutului de Sănătate Publică, incidența cazurilor de coronavirus la Pașcani era joi de 0,91 la mia de locuitori.

Peste 130 de decese din cauza Covid-19 în România ultimelor 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, de miercuri, 31 martie, până joi, 1 aprilie, au fost raportate 136 de decese în țara noastră: 76 bărbați și 60 femei.

ADVERTISEMENT
  • 23.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România de la începutul pandemiei

Pacienții infectați cu noul coronavirus care au murit erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

ADVERTISEMENT
Tags: