News

Tânăr PSD-ist, șef într-o companie municipală, distribuitor de dulciuri pentru un spital din Capitală. Cea mai recentă funcție primită

Patron la o firmă de producții artistice pentru evenimente, acesta a reușit să prindă două contracte publice pentru livrarea de dulciuri către un spital din Capitală
15.05.2024 | 17:35
Tanar PSDist sef intro companie municipala distribuitor de dulciuri pentru un spital din Capitala Cea mai recenta functie primita
Tânăra speranță a PSD, cu citate din Ion Antonescu pe Facebook. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Răzvan Râpeanu are doar 34 de ani, însă a trecut deja printr-un ciclu electoral. În 2020, la doar 30 de ani abia împliniți, candida pe listele PSD pentru un mandat de deputat la București. Sigur, candidatura era mai mult o formalitate, asta pentru că numele său era pe locul 33, din 37 de poziții. Cu toate astea, partidul avusese grijă de el: era deja șef într-una din companiile municipale înființate de Gabriela Firea și în consiliul de administrație al unei alte firme deținute de Primăria Capitalei.

Contract de vânzare de dulciuri pentru „Victor Babeș”

În data de 27 iulie 2023, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” cumpăra, prin achiziție directă, mai multe dulciuri pentru mic-dejun. E vorba de prăjituri Măgura, napolitane, gem proporționat, unt, croasanți 7 Days, etc.. Valoarea tuturor acestor dulciuri nu era însă chiar mică, peste 55.000 lei, sau 11.132 euro. (Spre exemplu, erau cumpărate 2.000 de croasanți la prețul de 4 lei pe bucată). În aceeași zi, spitalul cumpăra și niște ceaiuri, de această dată în valoare de doar 1.800 lei.

ADVERTISEMENT

Firma de la care cumpăra aceste produse era Art Events Production S.R.L, o alegere inedită în condițiile în care firma se ocupă cu organizarea de evenimente și producții artistice. Abia o lună mai târziu, în 28 august, firma avea să-și extindă obiectul de activitate și la comerțul cu ridicata cu produse zaharoase și ceaiuri (printre altele).

Asociat unic și administrator la această firmă este Răzvan Râpeanu, cel care a fondat firma încă din octombrie 2017. Până în anul 2023 firma a avut ca obiect de activitate doar activități de creație și interpretare artistică și activități suport pentru spectacole. Firma a avut în 2022 un profit net de 67.000 lei, însă cu un an înainte a avut cel mai bun an financiar de la înființare, cu un profit de peste 300.000 lei. În afară de contractele cu Spitalul „Victor Babeș”, firma nu a mai avut alte contracte publice. Sediul social al firmei este într-un apartament din Sectorul 6.

ADVERTISEMENT

Pe lângă activitatea la firma de creații artistice, care nu figurează cu alți angajați, Răzvan Râpeanu este și șef serviciu la Compania Municipală de Iluminat Public București. La această compania s-a angajat din 2019, pe postul de dispecer, potrivit declarației de avere din 2020, salariul primit de la compania municipală fiind de 600 de lei. În anul 2022, salariul de șef serviciu încasat de aici a fost de 69.000 lei.

Seria de sinecuri în administrația publică

Pe lângă locul de muncă în cadrul companiei de iluminat a primăriei, Răzvan Râpeanu a fost beneficiarul unor alte posturi călduțe, primite, cel mai probabil, pe linie de partid. Încă din octombrie 2018, practic în mijlocul mandatului Gabrielei Firea, acesta este numit în Consiliul de Administrație al Service Ciclop SA, companie aflată în subordinea Consiliului General al Primăriei București. Desprinsă din fosta RATB, compania este cunoscută mai ales prin clădirea istorică pe care o deține pe Bulevardul Magheru, activitatea principală fiind cea de service auto.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 28 de ani stă în această funcție peste patru ani, până în octombrie 2022. Diurna anuală primită pentru exercitarea atribuției de administrator la această companie a variat între 25.000 și 30.000 lei. În acești ani pe Răzvan Râpeanu îl mai găsim și în CA-ul Institutului de Cercetări Metalurgice SA, însă aici diurna de administrator a fost de doar 2.232, suma încasată în anul 2022.

O altă sursă de venit în anul 2022 pentru acesta a fost programul Primăriei Sector 1 de sprijin pentru refugiații din Ucraina. Primăria a decontat cheltuielile cu hrana și cazarea refugiaților ucraineni pentru locuitorii din sector care i-au primit în casele lor. Suma încasată de la primăria de sector a fost de 45.500 lei.

ADVERTISEMENT
Razvan Răpeanu declarație de avere 2023
Răzvan Râpeanu Declarație de Avere 2023

Din decembrie 2023 la seria de funcții primite de Râpeanu se adaugă și cea de administrator la Iprochim SA, firma unde statul român este acționar majoritar și care se ocupă cu proiectarea și construcția instalațiilor chimice.

Ca pregătire, Răzvan Râpeanu a absolvit cursurile Universității Politehnica București, între 2008 și 2014, perioadă în care a lucrat ca stagiar în domeniul securității în muncă. După facultate se angajează la o firmă de recrutare, SC Adecco SRL. Potrivit CV-ului său aici este project manager, însă, într-o postare din acea perioadă de pe pagina sa de Facebook, acesta arată că a fost amendat de poliția locală pentru faptul că ar fi lipit afișe de recrutare pe stâlpii din jurul Arenei Naționale.

După o perioadă cu joburi de stagiar, în anul 2017 se angajează ca inginer inspector pentru sănătate și securitate în muncă. Lucrează în această funcție, în cadrul a două firme diferite, din 2017 până în anul 2018, atunci când s-a angajat la firmele Primăriei Capitalei.

Rapeanu

De atunci, postările sale publice pe Facebook sunt redistribuiri ale postărilor Gabrielei Firea, o evoluție pozitivă, în condițiile în care în trecut redistribuia citate din Ion Antonescu de pe site-uri naționaliste.

ADVERTISEMENT