News

Tânăr român mort în Italia după ce s-a răsturnat cu mașina. Băiatul avea numai 20 de ani

Un alt conațional și-a pierdut viața pe drumurile din Italia. Pentru un tânăr de 20 de ani viața s-a oprit după ce s-a răsturnat cu mașina
12.06.2024 | 19:06
Tanar roman mort in Italia dupa ce sa rasturnat cu masina Baiatul avea numai 20 de ani
Un român de doar 20 de ani a decedat într-un tragic accident din Italia. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 20 de ani, de naționalitate română și rezident în Lombardia, Italia, și-a pierdut viața într-un grav accident rutier în dimineața zilei de marți, 11 iunie 2024, în jurul orei 05:00, pe autostrada A14 Bologna-Taranto, lângă ieșirea spre Faenza.

Tânăr român mort în accident în Italia

Românul conducea un Volkswagen Polo negru în direcția Bologna când dintr-o dată a pierdut controlul vehiculului și a părăsit carosabilul, ajungând direct în parapeți.

ADVERTISEMENT

Automobilul a trecut prin barierele de protecție și s-a lovit puternic de un stâlp de susținere a unui indicator rutier. Impactul a fost extrem de violent, iar mașina s-a răsturnat. Alți șoferi au alertat imediat serviciile de urgență, scrie Rotalianul.

Echipajele de la Poliția Rutieră din Forlì, pompierii din Faenza și personalul medical au ajuns rapid la locul incidentului. Din păcate, rănile suferite de tânărul român au fost prea grave, iar echipa medicală nu a putut face altceva decât să declare decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

Extragerea corpului a fost dificilă din cauza poziției în care s-a răsturnat mașina, între stâlpii de susținere ai indicatorului. Restabilirea siguranței în zona afectată a durat aproximativ două ore, însă nu au fost raportate probleme majore de trafic în timpul intervenției, mai spune sursa citată.

Poliția Rutieră din Forlì continuă să investigheze circumstanțele exacte ale accidentului. Nu este clar încă dacă incidentul a fost cauzat de o defecțiune mecanică, un posibil episod medical sau oboseala șoferului. În accident nu au fost implicate alte vehicule.

ADVERTISEMENT

Un alt român a murit în Italia

Un incident tragic de muncă a avut loc în noaptea trecută în Borgo Santa Maria, un mic oraș din provincia Latina, în regiunea Lazio. Un muncitor român, în vârstă de 37 de ani, și-a pierdut viața în interiorul unei companii de logistică situate pe strada Macchia Grande, potrivit Rotalianul.

„Încă un accident de muncă, încă o moarte albă, încă un episod care, prin numere, a devenit un adevărat raport de război,” a precizat  sindicatul UGL Lazio.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, dorim să ne alăturăm durerii familiei tânărului muncitor, exprimându-ne cele mai sincere condoleanțe.

În al doilea rând, cerem din nou instituțiilor să adopte măsuri mai curajoase pentru a garanta siguranța celor care lucrează pe șantiere și în orice alt loc de muncă.

Considerăm că este esențial să se formeze o nouă cultură care să înceapă din școli, unde trebuie predată siguranța la locul de muncă precum o adevărată materie”, au subliniat Armando Valiani, secretarul sindicatului UGL Lazio, și Wladymiro Wysocki, responsabilul UGL Lazio pentru siguranța la locul de muncă.

Cauzele exacte ale acestui accident fatal rămân încă necunoscute, conform informațiilor furnizate de publicația Latina Oggi. Echipajele medicale de urgență au ajuns rapid la fața locului, însă nu au reușit să salveze viața muncitorului român.

ADVERTISEMENT