News

Tânăra care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu, șase ani de închisoare cu executare. Câți bani trebuie să plătească daune

Tânăra care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare. Câți bani trebuie să plătească daune copiilor acestuia
11.05.2022 | 12:56
Tanara care la impuscat in cap pe politistul Bogdan Dumitrescu sase ani de inchisoare cu executare Cati bani trebuie sa plateasca daune
Tânăra care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu a primit șase ani de închisoare cu executare. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Punct final în cazul tinerei care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu. Aceasta a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare. Tragedia s-a petrecut la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2018.

Șase ani de închisoare cu executare pentru tânăra care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu

De remarcat că decizia magistraților Tribunalului Olt nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT

„Condamnă inculpata Gheorghe Alina la pedeapsa principală de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p.

În baza art. 67 alin. 2 C.p. rap. la art. 66 alin. 1C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), h) C. p. respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat,(…)

ADVERTISEMENT

(…) de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 3 ani, a cărei executare începe după executarea pedepsei principale, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere”, se arată în minuta instanței.

De asemenea, Alina Gheorghe este obligată să plătească și pensia alimentară urmașilor polițistului, respectiv doi copii pe care Bogdan îi avea dintr-o căsătorie anterioară.

ADVERTISEMENT

Aceasta trebuie să le trimită 1.500 de lei pe lună celor doi minori. Mai mult decât atât, tânăra este obligată și la plata a câte 130.000 euro, respectiv echivalentul în lei la data plăţii, daune morale pentru fiecare dintre cei doi copii ai victimei.

Vă readucem aminte că incidentul în urma căruia polițistul Bogdan Dumitrescu de la Crimă Organizată Olt a fost împușcat în cap de prietena sa, accidental, a avut loc în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2018.

ADVERTISEMENT

Arma cu care s-a tras era pistolul personal, deținut legal de polițist Agentul, care avea 33 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Aici a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Din nefericire, polițistul a murit la finalul lunii aprilie 2018.

ADVERTISEMENT