News

Tânără de 16 ani din Maramureș, șoc anafilactic după vaccinul Pfizer. Care e starea fetei

19.04.2021 | 19:22
Tanara de 16 ani din Maramures soc anafilactic dupa vaccinul Pfizer Care e starea fetei
ADVERTISEMENT

O tânără de 16 ani din județul Maramureș a suferit un șoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer. 

Adolescenta a fost imunizată cu acordul părinților la un centru de vaccinare din orașul Ulmeni. Imediat după reacția adversă severă, personalul medical din centrul de vaccinare i-a acordat fetei îngrijire de urgență.

ADVERTISEMENT

Tânără a fost stabilizată și transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Tânără de 16 ani, șoc anafilactic după vaccinul Pfizer

O fată de 16 ani, din Maramureș, a suferit un şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer. După imunizare, aceasta a prezentat inclusiv hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței.

ADVERTISEMENT

Tânăra a avut acordul părinților pentru a primi vaccinul Pfizer / BioNTech și a fost imunizată împreună cu ceilalți membri din familie la centrul de vaccinare din orașul Ulmeni. În istoricul medical al fetei nu au existat antecedente alergice.

Persoana a avut acordul părinţilor pentru efectuarea vaccinului şi a fost imunizată împreună cu ceilalţi membri din familie la centrul de vaccinare din oraşul Ulmeni.

ADVERTISEMENT

În istoricul medical al persoanei nu au existat antecedente alergice”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, conform Agerpres.

Care e starea fetei din Maramureș

Conform aceluiași oficial CJSU, personalul medical din centrul de vaccinare Ulmeni a acordat primul ajutor, iar tânăra a fost stabilizată şi transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

ADVERTISEMENT

”Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital”, a mai precizat Dan Bucă.

De la debutul campaniei de imunizare din România, pe 27 decembrie 2020, primul caz de reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, a fost raportat la o femeie de 46 de ani din Olt, la câteva minute după ce a fost vaccinată cu serul anti-Covid de la AstraZeneca.

Pe 22 februarie 2021, aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică, cu criterii de șoc anafilactic.

Din fericire, starea pacientei s-a ameliorat rapid, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT