News

Tânără de 19 ani, ucisă de urs sub privirile iubitului, în Bușteni: ”Am văzut cum a luat-o și a târât-o după el”. Animalul, împușcat. Update

Momente dramatice petrecute marți, 9 iulie, în Bușteni, acolo unde o tânără de 19 ani a fost ucisă de urs sub privirile iubitului ei.
09.07.2024 | 21:14
Tanara de 19 ani ucisa de urs sub privirile iubitului in Busteni Am vazut cum a luato si a tarato dupa el Animalul impuscat Update
Momente dramatice în Bușteni: tânără de 19 ani, atacată și ucisă de urs sub privirile iubitului ei. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O tânără de doar 19 ani a fost ucisă de urs chiar sub privirile iubitului ei, în zona Jepii Mici din Bușteni. În acest moment, salvamontiștii încearcă să-i recupereze trupul.

UPDATE, ora 21.10. Ursul care a ucis-o pe tânăra de 19 ani a fost împușcat

Marți, la orele serii, Salvamont Prahova a anunțat că misiunea de recuperare a trupului tinerei ucise de urs, în zona Jepii Mici din Bușteni, s-a încheiat. Acest lucru a fost posibil după ce fiara a fost împușcată.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Adelin Gurgiu, a spus că decizia de eliminare a animalului a fost luată în condiţiile în care acesta i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încercau recuperarea cadavrului tinerei de 19 ani. Anchetatorii anunță că au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Momente dramatice în Bușteni: tânără de 19 ani, atacată și ucisă de urs sub privirile iubitului ei

Marți, 9 iulie, la orele după-amiezii, o tânără de 19 ani a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. Momentul groaznic s-a petrecut sub privirile îngrozite ale iubitului său.

ADVERTISEMENT

Conform mărturiei bărbatului, fiara apucat-o pe fată și a târât-o după el până a dispărut cu aceasta într-o râpă adâncă. Cei doi se aflau în drumeţie, când a apărut ursul.

Bărbatul a fost cel care a sunat disperat la 112 şi a cerut ajutor, spunând că animalul a prins-o şi a plecat cu ea. ”Am văzut cum a luat-o și a târât-o după el”, a spus acesta, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

”La data de 09.07.2024, IPJ Prahova a fost sesizat de către un bărbat despre faptul că prietena sa, vârstă de 19 ani, a fost atacată de un urs și trasă într-o râpă. La fața locului a fost solicitat un elicopter SMURD”, a transmis IPJ Prahova.

Ulterior, a venit o reacție și de la Jandarmerie. Instituția a anunțat că, în urma a două apeluri 112, se semnala faptul că o persoana de sex feminin este atacată de urs pe traseul Jepii Mici.

ADVERTISEMENT

Imediat, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. ”A fost identificat unul dintre apelați, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuțiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zona unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima”, spuneau jandarmii.

Fata de 19 ani, găsit moară

Din păcate, tânăra nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Salvamont Prahova anunță, într-un comunicat, că turista a fost găsită moartă. Deocamdată, recuperarea trupului său este dificilă. Terenul este accidentat, iar ursul este în continuare în zonă.

O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată.

Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT