News

Condamnată la moarte pentru mesaje pe WhatsApp! Tânăra de 26 de ani, acuzată că „a insultat personalităţile sacre”

O tânără de 26 de ani a fost condamnată la moarte pentru mesajele trimise pe rețelele de socializare. Ce a scris aceasta pe WhatsApp și i-a adus sentința capitală.
20.01.2022 | 17:09
Condamnata la moarte pentru mesaje pe WhatsApp Tanara de 26 de ani acuzata ca a insultat personalitatile sacre
ADVERTISEMENT

O tânără în vârstă de 26 de ani din Pakistan a fost condamnată la moarte din cauza unor mesaje pe care le-a trimis pe rețelele de socializare.

Femeie condamantă la moartea prin spânzurătoare în Pakistan

Tânăra Aneeqa Ateeq a fost arestată în luna mai anului 2020 și între timp a fost inculpată pentru că a trimis pe WhatsApp un conținut blasfemator, adică a distribuit unele caricaturi ale profetului Mahomed.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat după ce tânăra de 26 de ani a cunoscut un bărbat, în anul 2019, pe rețelele de socializare și acestuia i-a trimis aceste caricaturi cu sfinții profeți, pe care bărbatul le-a considerat de-a dreptul jignitoare.

Conform declarațiile făcute de acest bărbat, tânăra a insultat în mod intenționat personalitățile sacre ale musulmanilor.

ADVERTISEMENT

Aceasta „în mod deliberat şi intenţionat a insultat personalităţile sacre şi convingerile religioase ale musulmanilor”, a precizat bărbatul care o acuza, conform The Guardian.

Cum s-a apărat tânăra de 26 de ani în fața acuzațiilor aduse. Ce argumente a avut aceasta

La rândul său, tânăra de 26 de ani a declarat că este o musulmană practicantă și a negat toate aceste acuzații și a precizat că bărbatul în cauză a dorit să vorbească despre aceste lucruri religioase pentru a se putea răzbuna mai târziu.

ADVERTISEMENT

„Reclamantul a târât-o în mod intenționat într-o discuție religioasă, astfel încât să poată colecta dovezi și să se răzbune după ce ea a refuzat să fie prietenoasă cu el”, se arată în raport.

Instanța a decis ca Aneeqa Ateeq să fie condamnată la moarte

Instanța nu i-a dat însă dreptate de cauza acesteia, ea fiind condamnată la 20 de ani de închisoare și la spânzurătoare.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Aneeqa Ateeq nu am vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.

„Nu pot comenta hotărârea, deoarece problema este foarte sensibilă”, a declarat avocatul femeii.

În Pakistan, blasfemia este un subiect ultrasensibil, iar unele persoane pot chiar să primească sentința capitală dacă sunt găsite vinovate de ofensă la adresa islamului.

În Pakistan sunt 80 de persoane încarcerate pentru blasfemie în acest moment și cel puțin 40 de dintre ele sunt condamnate la închisoare pe viață, arată datele Comisiei americane asupra libertăţii religioase în lume.

Decizia tribunalului a fost anunțată în oraşul-garnizoană Rawalpindi, aflat în nord.

ADVERTISEMENT