O nouă agresiune împotriva unei femei în Capitală. Un bărbat de 42 de ani a fost reținut de polițiștii din București, fiind suspectat că a bătut o tânără de 27 de ani în scara blocului.
Incidentul a avut loc pe 8 septembrie 2024, când o femeie de 27 de ani a sunat la 112 și a reclamat că a fost agresată de un bărbat într-un imobil din Sectorul 1.
Femeia ar fi mers la o adresă pentru a se întâlni cu o cunoștință, însă, nefiind nimeni acasă, bărbatul respectiv ar fi forțat-o să părăsească locul și ar fi agresat-o pe scara blocului, provocându-i răni.
„În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că femeia, în vârstă de 27 de ani, s-ar fi dus la adresa respectivă pentru a lua legătura cu o cunoștință.
Întrucât aceasta nu se afla în locație, un bărbat ar fi alungat-o din apartament și ar fi agresat-o fizic pe scara blocului, provocându-i mai multe răni”, conform unui comunicat al poliției.
După cercetări, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pe 1 octombrie 2024, urmând să stabilească măsurile legale ce se impun. Ancheta este în desfășurare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
„Astfel, ieri, 1 octombrie 2024, bărbatul în cauză a fost audiat la sediul subunității, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, a mai transmis Poliția Capitalei.
În primele opt luni ale anului, au fost sesizate peste 5 mii de infracţiuni car au vizat fapte cu violenţă, ameninţare sau încălcarea ordinelor de protecţie. În urma acestora au rezultat peste 6.000 de victime, iar peste o mie dintre fapte au avut loc în spaţiul public și restul la domiciliile celor implicaţi.
„Pe parcursul primelor 8 luni ale anului 2024, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la săvârşirea a 3.209 de fapte pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, 1.056 de fapte pentru infracţiunea de ameninţare şi 664 de fapte pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinele de protecţie şi ordinele de protecţie provizorii.
Cea mai mare pondere în cadrul infracţiunilor contra persoanei o au „lovirea sau alte violenţe” – 55,71 % şi ,,ameninţarea” – 18,33 %, acestea împreună reprezentând peste 74,04 % din total”, a mai transmis sursa citată.