News

Tânără din Hunedoara, atacată și rănită de un urs. Victima, preluată de un echipaj SMURD

O tânără de 30 de ani a fost atacată, joi după-amiază, de un urs, pe raza orașului Petrila. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
09.06.2022 | 23:48
Tanara din Hunedoara atacata si ranita de un urs Victima preluata de un echipaj SMURD
O tânără de 30 de ani din Hunedoara a fost atacată de un urs. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou atac al urșilor a fost raportat în România. De această dat incidentul a avut loc în județul Hunedoara.

O tânără de 30 de ani din Hunedoara a fost atacată de un urs. Femeia, preluată de SMURD. Mesaj RO-Alert emis în zonă

Victima fiarelor sălbatice a fost o femeie de 30 de ani. Aceasta a fost atacată, joi după-amiază, în zona Malea, de pe raza oraşului Petrila, în Valea Jiului.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, scrie Agerpres.

Acest incident a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112. În scurt timp, o echipă de jandarmi s-a deplasat în zona indicată de cetățeni.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție au constatat că o femeie de 30 ani a fost atacată de un urs. Aceasta a fost rănită timp ce voia să meargă la una din proprietățile sale.

Sursa citată mai notează că femeia a primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind apoi transportată cu un echipaj SMURD la spital pentru tratament de specialitate.

ADVERTISEMENT

”Au fost informate toate instituțiile cu atribuții conform O.U.G. nr.81 din 21.07.2021, pentru luarea măsurilor conform competențelor. De asemenea, echipajul de jandarmi a asigurat zona până la sosirea organelor abilitate”, au precizat reprezentanții IJJ Hunedoara.

Conform procedurilor, echipajul de la Jandarmerie a asigurat zona până la sosirea organelor abilitate. În același timp, populaţia din Valea Jiului a fost atenţionată prin sistemul RO-Alert despre prezența ursului în zona Petrila.

ADVERTISEMENT

Un alt tânăr din Hunedoara, atacat și rânit de urs în urmă cu câteva luni

Județul Hunedoara s-a mai confruntat cu atacuri ale urșilor. La finalul anului trecut, un cioban de 33 de ani din comuna Boşorod care se afla cu oile pe un deal din apropierea localităţii, a fost atacat de un urs.

Tânărul a fost muşcat de faţă şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Orăştie, apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean Timişoara.

ADVERTISEMENT