Descoperirea a fost făcută sâmbătă dimineață când o persoană care face parte din personalul de curățenie a intrat într-o toaletă de la terminalului Plecări de pe Aeroportul Otopeni şi a găsit-o pe tânără într-o baltă de sânge.
Serviciile de intervenții în caz de urgență au fost alertate, iar tânăra a fost transportată la Spitalul Floreasca. A fost deschisă o anchetă, iar oamenii legii fac cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor exacte în care femeia a fost rănită.
Este luată în calcul ipoteza unei tentative de sinucidere. Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, tânăra s-ar fi blocat într-o cabină din toaletă, unde şi-a provocat tăieturi pe mâini. Salvatorii au fost nevoiţi să spargă uşa pentru a-i acorda primele îngrijiri.
De asemenea, publicația Cancan.ro susține că are informații pe surse conform cărora tânăra în vârstă de circa 30 de ani ar avea tăieturi atât la nivelul brațelor, dar și la nivelul gâtului.
Femeia ar fi de naționalitate română și ar suferi de depresie, scriu jurnaliștii știrileprotv.ro. Asupra ei, salvatorii ar fi găsit un cuțit cu lama de 10 centimetri. Potrivit aceleiași surse, femeia le-ar fi spus salvatorilor că vrea să fie lăsată în pace și că vrea să moară.
Depresia este cea mai răspândită boală psihică și este considerată de specialiști ca fiind boala secolului. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, realizat în 2020, la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de afecțiunea care este duce la mai bine de 800.000 de sinucideri în fiecare an.
Statistica nu include tentativele de suicid, de multe ori repetate, care nu pot fi cuantificate, dar despre care specialiștii avertizează că sunt din ce în ce mai des întâlnite.
În România, în 2020, erau înregistrate peste 500.000 de persoane cu afecțiuni psihice, un număr de două ori mai mare decât în urmă cu zece ani, arată datele unui raport al Ministerului Sănătății.
Însă datele prezentate în statistici sunt departe de realitate, numărul bolnavilor psihic de la noi din țară fiind mult mai ridicat, din cauză că multe dintre persoanele care suferă de o astfel de afecțiune vită să meargă la medicul specialist în principal din cauza stigmei cu care s-ar confrunta în societatea românească.