News

O tânără de 28 de ani din Prahova, înșelată de o falsă călugăriță. A plătit 350.000 de lei pentru rugăciuni şi dezlegări

O tânără din Prahova și-a dat seama că a fost înșelată de o presupusă călugăriță. Femeia i-a promis rugăciuni și dezlegări în schimbul unei sume de peste 350.000 de lei.
16.11.2021 | 20:24
O tanara de 28 de ani din Prahova inselata de o falsa calugarita A platit 350000 de lei pentru rugaciuni si dezlegari
O tanara a fost păcălită de o falsă călugăriță. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Falsa călugăriță, o femeie în vârstă de 30 de ani, s-a recomandat drept stareță la o mănăstire din Prahova. Tânăra în vârstă de 28 de ani a căzut în capcana ei și i-a dat 354.100 de lei pentru a i se face rugăciuni și dezlegări.

Totul s-a întâmplat în perioada 26 august -21 octombrie, iar presupusa călugăriță ar fi acceptat banii în 25 de tranșe.

ADVERTISEMENT

Cum și-a dat seama tânăra că a fost păcălită

Abia atunci când așa zisa ”stareță” nu i-a mai răspuns la telefon, fata și-a dat seama că a fost înșelată. Ulterior, tânăra a mers la poliție unde s-a întocmit un dosar penal de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud, misiunea fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

În urma unor verificări amănunțite, infractoarea a fost găsită. De la ea s-au sustras mai multe carduri bancare.

ADVERTISEMENT

”Călugărița” a fost arestată

Femeia a fost reținută de către IPJ Bistriţa-Năsăud pentru 24 de ore și, conform procedurilor, urmează a supusă unui arest preventiv pentru 30 de zile, până la o decizie finală.

“Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada 26 august – 21 octombrie, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv pretinzând că este maică stareţă în cadrul unei mănăstiri, i-ar fi solicitat unei femei de 28 de ani, din Prundu Bârgăului, să plătească, în 25 de tranşe, suma totală de 354.100 lei.

ADVERTISEMENT

Banii reprezentau plata unor rugăciuni şi dezlegări, iar, după un timp, femeia din Prahova nu ar mai fi răspuns la telefon”, se precizează în comunicatul IPJ Prahova.

Bărbat păcălit de o falsă măicuță

Cazul de față amintește de unul similar din 2020, când un bărbat din Vâlcea a apelat, pe internet, la o ”măicuță” pentru a-i rezolva problemele de cuplu. Acesta i-ar fi dat chiar și suma de 12.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Însă, culmea, problemele din căsnicie tot nu dispăreau. Văzând că nu s-a găsit o soluție, bărbatul i-ar fi cerut măicuței banii înapoi. Aceasta a refuzat, iar el s-a dus la poliție.

Oamenii legii au descoperit o tânără de doar 20 de ani care presupunea că este maică la o mănăstire din Galați. Pentru fapta sa, tânăra a fost condamnată la un an și două luni de închisoare cu suspendare.

Poliția avertizează să verificați bine persoanele care vi se prezintă a fi călugări sau călugărițe. De-a lungul timpului, mai mulți oameni au început să profite de acest rol pentru a face rost de bani,

ADVERTISEMENT