News

Un bărbat din Bacău forța o tânără să se prostitueze și să îi dea săptămânal 1.000 de euro pentru jocuri de noroc

03.09.2019 | 14:24
Un barbat din Bacau forta o tanara sa se prostitueze si sa ii dea saptamanal 1000 de euro pentru jocuri de noroc
O tânără a fost prostituată pentru bani la jocuri de noroc *foto: glasul-hd.ro
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Moldova, acolo unde un bărbat oblige o tânără să se prostitueze în apartamente închiriate în Bacău și Tecuci și o putea pe aceasta să îi dea săptămânal suma de 1.000 de euro pentru a putea să bage la jocurile de noroc. Se pare însă că norocul bărbatului s-a terminat, după ce individul a fost arestat preventiv de către DIICOT Bacău pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Un băcăuan forța o tânără să se prostitueze să îi dea bani pentru jocuri de noroc

Procurorii au aflat că în perioada decembrie 2018 – august 2019 bărbatul a constrâns o tânără pe care a transportat-o și a adăpostit-o în mai multe apartamente din Bacău și Tecuci și pe care a obligat-o să se prostitueze:

ADVERTISEMENT

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, inculpatul îi stabilea victimei programul de lucru, obţinând din exploatarea acesteia aproximativ 1.000 euro/săptămână. În situaţia în care aceasta dorea să iasă de sub autoritatea inculpatului, era constrânsă prin acte de violenţă să-şi continue activitatea. Sumele de bani obţinute din exploatarea sexuală a persoanei vătămate erau folosite de către inculpat la jocuri de noroc sau alte activităţi. aproximativ 16.000 de euro”, arată procurorii DIICOT, într-un comunicat oferit de Mediafax.

O tânără a fost prostituată pentru bani la jocuri de noroc
O tânără a fost prostituată pentru bani la jocuri de noroc *foto: realitatea.net

Bărbatul va fi arestat pentru 30 de zile

Astfel, procurorii DIICOT au mers la domiciliul individului pentru a face mai multe percheziții. Cu această ocazie a fost găsită și victima. După acest caz, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Bărbatul riscă acum o pedeapsă destul de importantă. Astfel, articolele 210, 211 şi 367 din Codul Penal incriminează traficul de persoane în scopuri de exploatare sexuală şi muncă forţată și cere pedepse cu închisoarea între 3 şi 10 ani. Ultimele statistici arată că în România au fost identificate 662 de victime în 2017, cel mai mic număr din ultimii zece ani, în scădere și față de 2016 (757 de persoane) și 2015 (880).