News

Tânără româncă omorâtă şi aruncată în râu, în Italia. Mister total în jurul crimei de la Spresiano

Tânără româncă omorâtă şi aruncată în râu, în Italia. Mister total în jurul crimei de la Spresiano, mai ales că ipoteza sinuciderii pare improbabilă.
26.05.2023 | 15:25
Tanara romanca omorata si aruncata in rau in Italia Mister total in jurul crimei de la Spresiano
Tânără româncă omorâtă şi aruncată în râu. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Tânără româncă omorâtă şi aruncată în râu, în Italia. Mister total în jurul crimei de la Spresiano, mai ales că ipoteza sinuciderii pare improbabilă potrivit anchetatorilor. Procurorul din Treviso, Marco Martani, nu știe momentan cum a murit Anica Panfile, o tânără de 31 de ani aruncată într-un râu în urmă cu mai multe zile.

Tânără româncă omorâtă şi aruncată în râu, în Italia

”În prezent, ipoteza sinuciderii pare extrem de improbabilă”, a declarat oficialul italian. Cadavrul fetei a fost descoperit duminică, 21 mai, în râul Piave la Spresiano, o localitate mică din provincia Treviso. Procurorul Valeria Peruzzo a deschis un dosar, deși momentan nu există niciun suspect, conform Rotalianul.com.

ADVERTISEMENT

Polițitii nu cred că femeia s-a sinucis, deși au existat anumite semne că aceasta ar fi recurs la acest gest extrem. Asta, după ce cadavrul i-a fost observat de un pescar pe o insuliță, înghesuit între stânci, aproape de autostradă. Totuși, carabinieri susțin că femeia nu putea ajunge acolo fără să fie observată de camerele de supraveghere, lucru care nu s-a întâmplat.

Între timp, rudele și prietenii au povestit ca femeia avea mari probleme financiare. Cu toate acestea, carabinierilor le este foarte greu să stabilească dacă femeia s-a sinucis. Cert e că nu prezenta fracturi la nivelul membrelor superioare, care ar fi fost comune pentru cineva care se aruncă de la înălțime. Nu avea leziuni nici la stern, nici la nivel abdominal sau toracic. În condițiile în care înălțimea de pe viaduct la rău e de 15 metri, daunele ar fi fost mai evidente, cred anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Așadar, ipoteza ar fi că Anica a ajuns în râu când era deja moartă, însă un examen histologic va căuta urmele lăsate de un posibil contondent, care să o fi ucis pe fată. Important de reținut, femeia nu a fost victima violenței sexuale, deși carabinieri se temeau de acest lucru.

”Vor fi necesare alte investigații, dar, deși corpul a rămas în apă timp de aproape trei zile, nu par a exista dovezi de abuz intim”, au transmis anchetatorii. Se spune că în ziua dispariției, 18 mai, Anica Panfile plecase la Arcade unde urma să facă curățenie în casa unui om, însă nimeni nu mai cunoaște detalii despre ce a urmat.

ADVERTISEMENT

”Toate persoanele care aveau legături mai mult sau mai puțin strânse cu ea au fost audiate, dar acesta nu pare a fi un caz cu o soluție ușoară”, a completat procurorul. Oamenii legii vor obține acum declarații de la proprietarul casei unde femeia a mers să facă curățenie, dar și de la partenerul de viață al femeii, cu care avea o fiică.

Familia Panfile spune că acest bărbat, Luigi sau Gigi, este ”bun și gentil”, care nu ar fi fost în stare să-i facă rău Anicăi. Cert e că fosta sa soție și fiica pe care o mai are dintr-o căsătorie trecută au rupt orice legătură cu bărbatul în urmă cu mai mulți ani, deci există anumite semne de întrebare din partea anchetatorilor în privința acestui individ.

ADVERTISEMENT

”Vom urma calea legală pentru a ajunge la adevăr. Vrem să știm ce s-a întâmplat cu adevărat. Vom merge chiar și pe sub pământ, dacă este necesar. Carabinierii trebuie doar să verifice camerele de supraveghere de pe strada care desparte Arcade de Spresiano și ce s-a întâmplat cu adevărat va ieși la iveală. Nu s-ar fi sinucis niciodată. Gigi era un om de treabă, era fericită cu el”, a declarat un membru al familiei.

ADVERTISEMENT
Tags: