News

Tânărul bătut de poliţist rupe tăcerea: “Mă duceam la magazin, aveam declaraţia completată!” De ce a fost lovit

09.04.2020 | 19:22
Tanarul batut de politist rupe tacerea Ma duceam la magazin aveam declaratia completata De ce a fost lovit
ADVERTISEMENT

Un clip care s-a viralizat pe reţelele de socializare arată cum un tânăr era lovit de poliţişti sub pretextul că ar fi fost scuipaţi şi înjuraţi. În clip nu se vede motivul care a dus la reacţia violentă a organelor de ordine. 

Tânărul bătut de poliţist rupe tăcerea: “Mă duceam la magazin, aveam declaraţia completată!”

Tânărul care nu a vrut să îşi facă public numele a vorbit despre întâmplarea din stradă cu poliţiştii, care a avut loc după ora 22:00:

ADVERTISEMENT

”În primul rând, nu l-am scuipat pe polițist. Eram pe stradă, mă duceam spre magazin, domnul polițist a oprit mașina, mi-a spus «Bună seara», eu am răspuns ”Bună seara”. Mi-a cerut actele și m-a întrebat unde mă duc.

«Știți că este trecut de ora 10.00?» m-a întrebat polițistul. «Da, știu. Mă duc până la magazin și apoi mă întorc acasă», a povestit el cum a decurs prima parte a întâlnirii cu patrula.

ADVERTISEMENT

I-am prezentat declarația și cu buletinul. Ei, pe declarație nu aveam trecută data. Am uitat. Îmi spune că o să primesc amendă. Între timp vine încă un băiat, pe care nu-l cunosc. Băiatului acesta i-a spus celălalt polițist să prezinte actele.

“Am apucat să filmez un pic, domnul atunci s-a enervat, a ieșit din mașină, mi-a luat telefonul, a început să-mi dea pumni și mi-a șters și filmarea din telefon”

El le-a prezentat, dar nu avea declarația. Și i-a spus că o să primească și dânsul amendă. I-am spus domnului care m-a lovit că ok, o să primesc amendă, dar nu este normal, iar el mi-a zis că o să-mi vină acasă, iar eu i-am spus că vreau să-i știu și eu numele și am scos telefonul ca să-l filmez cu telefonul meu.

ADVERTISEMENT

Am apucat să filmez un pic, domnul atunci s-a enervat, a ieșit din mașină, mi-a luat telefonul, a început să-mi dea pumni și mi-a șters și filmarea din telefon. M-a băgat în mașină, băiatul celălalt a fugit, fără a avea vreo treabă cu mine, apoi am ajuns la Secția 9 de Poliție. Aici, iar a încercat să dea în mine încă o dată.

S-a băgat colegul lui, care i-a zis că e lume pe la geam. Am intrat în Secție, m-a dus sus, i-am spus să-mi dea drumul la cătușe și să-mi aducă telefonul, că este telefonul meu. Nu eram băut și nu am fost testat. Mă voi duce să fac plângere împotriva polițistului”, a declarat tânărul la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Nu stiu ce e mai grav in situatia asta. Ce face gaboru asta spurcat, sau ce tipa bulangiu ala de la geam…???

Posted by Cristi Lungu on Wednesday, April 8, 2020

“Colegul nostru îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării”

După ce clipul a fost viralizat, Sindicatul Europol a venit cu propria versiune în care sprijinea poliţistul care l-a bătut pe tânăr:

”Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate, încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum “fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști… la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții. Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării.

Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție. Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…”

ADVERTISEMENT