ADVERTISEMENT
News

Tânărul care conducea mașina în care a explodat o butelie de sudură e acuzat de ucidere din culpă

Șoferul mașinii în care a explodat butelia de sudură e acuzat de ucidere din culpă după ce prietenul său a murit.
Autor: Anca Flondor | 25.06.2021 | 21:14
Tânărul care conducea mașina în care a explodat o butelie de sudură e acuzat de ucidere din culpă
Tânărul care conducea mașina în care a explodat o butelie de sudură e acuzat de ucidere din culpă. Sursa foto: ISU București

O butelie a explodat joi, într-o mașină care se afla parcată lângă o benzinărie din București. În urma exploziei un bărbat a murit și altul a fost rănit.

ADVERTISEMENT

Se pare că șoferul mașinii va fi acuzat de ucidere din culpă. Până atunci el trebuie să dea explicații anchetatorilor care vor să afle dacă a manipulat și transportat corect recipientul și dacă a respectat normele legale.

Tânărul care conducea mașina în care a explodat o butelie de sudură e acuzat de ucidere din culpă

O butelie a explodat joi, în jurul orei 14.15, într-un autoturism parcat lângă o benzinărie din cartierul Drumul Taberei. Șoferul autoturismului a fost rănit, iar prietenul său care se afla pe scaunul din dreapta a murit. Se pare că proprietarul buteliei de sudură dorea să o vândă.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști și echipaje de prim ajutor.

“Din primele date se conturează ipoteza că o butelie aflată în autoturism a făcut explozie. O persoană este în stare de șoc, iar o alta primește îngrijiri medicale”, a fost primul comunicat ISU.

Șoferul a scăpat pentru că suflul exploziei a fost orientat către portbagaj și ușa din dreapta a mașinii. Tânărul a încercat să-și salveze prietenul. A coborât din mașină și a încercat să deschidă portiera din dreapta. El a și sunat la 112. Din păcate eforturile sale au fost în zadar.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse din anchetă, supraviețuitorul ar putea fi acuzat de ucidere din culpă, după ce prietenul său a murit. Urmează să fie făcută o anchetă amănunțită,  expertiză tehnică și una fizico-chimică. Se pare că explozia ar fi avut loc pentru că în mașină era extrem de cald.

Anchetatorii vor să afle dacă tânărul a transportat și manipulat corect butelia de sudură. Dacă a respectat sau nu normele legale dar și dacă s-a asigurat că nu este defectă.

ADVERTISEMENT

Medicii legiști au constatat că moartea tânărului de 27 de ani a fost violentă fiind provocată de suflul exploziei.

Tânărul dorea să vândă butelia

Din primele informații, V.O, în vârstă de 26 de ani, cumpărase butelia în urmă cu doi ani. Aceasta i-a fost adusă de un curier. De atunci a încărcat-o de mai multe ori. Bărbatul a spus că o ținea în mașină, sub scaunul din dreapta și dorea să o vândă cât mai repede.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!