News

Tânărul care conducea mașina în care a explodat o butelie de sudură e acuzat de ucidere din culpă

Șoferul mașinii în care a explodat butelia de sudură e acuzat de ucidere din culpă după ce prietenul său a murit.
25.06.2021 | 21:14
Tanarul care conducea masina in care a explodat o butelie de sudura e acuzat de ucidere din culpa
ADVERTISEMENT

O butelie a explodat joi, într-o mașină care se afla parcată lângă o benzinărie din București. În urma exploziei un bărbat a murit și altul a fost rănit.

Se pare că șoferul mașinii va fi acuzat de ucidere din culpă. Până atunci el trebuie să dea explicații anchetatorilor care vor să afle dacă a manipulat și transportat corect recipientul și dacă a respectat normele legale.

ADVERTISEMENT

Tânărul care conducea mașina în care a explodat o butelie de sudură e acuzat de ucidere din culpă

O butelie a explodat joi, în jurul orei 14.15, într-un autoturism parcat lângă o benzinărie din cartierul Drumul Taberei. Șoferul autoturismului a fost rănit, iar prietenul său care se afla pe scaunul din dreapta a murit. Se pare că proprietarul buteliei de sudură dorea să o vândă.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști și echipaje de prim ajutor.

“Din primele date se conturează ipoteza că o butelie aflată în autoturism a făcut explozie. O persoană este în stare de șoc, iar o alta primește îngrijiri medicale”, a fost primul comunicat ISU.

ADVERTISEMENT

Șoferul a scăpat pentru că suflul exploziei a fost orientat către portbagaj și ușa din dreapta a mașinii. Tânărul a încercat să-și salveze prietenul. A coborât din mașină și a încercat să deschidă portiera din dreapta. El a și sunat la 112. Din păcate eforturile sale au fost în zadar.

Potrivit unor surse din anchetă, supraviețuitorul ar putea fi acuzat de ucidere din culpă, după ce prietenul său a murit. Urmează să fie făcută o anchetă amănunțită,  expertiză tehnică și una fizico-chimică. Se pare că explozia ar fi avut loc pentru că în mașină era extrem de cald.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii vor să afle dacă tânărul a transportat și manipulat corect butelia de sudură. Dacă a respectat sau nu normele legale dar și dacă s-a asigurat că nu este defectă.

Medicii legiști au constatat că moartea tânărului de 27 de ani a fost violentă fiind provocată de suflul exploziei.

ADVERTISEMENT

Tânărul dorea să vândă butelia

Din primele informații, V.O, în vârstă de 26 de ani, cumpărase butelia în urmă cu doi ani. Aceasta i-a fost adusă de un curier. De atunci a încărcat-o de mai multe ori. Bărbatul a spus că o ținea în mașină, sub scaunul din dreapta și dorea să o vândă cât mai repede.

ADVERTISEMENT
Tags: