News

Tânărul dispărut acum o lună în munții Bucegi, descoperit mort de salvamontiști. Cum i-au găsit cadavrul

06.09.2020 | 18:00
Tanarul disparut acum o luna in muntii Bucegi descoperit mort de salvamontisti Cum iau gasit cadavrul
ADVERTISEMENT

Trupul unui tânăr a fost descoperit în această dimineață în munții Bucegi, la o lună de la dispariția sa în masivul muntos. Totul a fost posibil după ce salvamontiștii din Prahova au găsit rucsacul și mai multe obicte personale ale tânărului.

Potrivit autorităților, tânărul care dispăruse luna trecută în munți era din județul Dâmbovița. Trupul său fără viață a fost găsit de salvamontiști după ce ploile din ultima vreme au adus în zona din apropierea Văii Caraiman au transportat mai multe obiecte personale ale turistului din Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Salvamont Buşteni au declarat că dispariţia tânărului Eduard Bobirică a fost anunţată de familia acestuia în luna iulie. Anunțul dispariției a fost făcut însă după aproape două săptămâni după ce salvamontiștii i-au găsit bicicleta abandonată pe munte.

Tânăr, descoperit mort în munții Bucegi, la o lună de la dispariție

Bicicleta tânărului a fost găsită de salvatorii montani în zona Văii Caraimanului,

nu departe de cabana Valea Caraimanului. Imediat, după descoperirea bicicletei, salvamontiștii și jandarmii montani au demarat mai multe operațiuni de căutare a tânărului, inclusiv cu ajutorul unui elicopter.

ADVERTISEMENT

Toate căutările de la vremea respectivă au fost însă în zadar. Totul până luna aceasta, când ploile torențiale de pe versanții muntoși au adus de pe o vale adiacentă Văii Caraimanului un rucsac în care a fost descoperit actul de identitate al tânărului și câteva obiecte personale ale acestuia.

Așa că, echipajele Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova au pornit din nou căutările și de data aceasta au reușit să dea de trupul neînsuflețit al bărbatului. Salvamontiștii au început deja operațiunile de recuperare a cadavrului din valea în care accesul este deosebit de dificil.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, în acest caz vor fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

„ Tânărul de 22 de ani, din Valea Voievozilor, care ar fi plecat voluntar de la domiciliu la data de 26 iulie a.c., a fost găsit decedat în Munţii Bucegi de cei de la Salvamont. În cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (…) urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările.”, a anunțat IPJ Dâmboviţa. Cadavrul este preluat de Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

ADVERTISEMENT