News

Tânărul înecat în Grecia a fost adus acasă. Mesaj sfâșietor al părinților: ”Soarele vieții a apus pentru noi”

Familia lui Radu Dinu, tânărul de 25 de ani care s-a înecat recent în Marea Ionică, s-a pregătit duminică pentru înmormântare. Mesajele părinților arată cât de mare a fost durerea după ce au fost loviți de nenorocire.
17.07.2022 | 14:01
Tanarul inecat in Grecia a fost adus acasa Mesaj sfasietor al parintilor Soarele vietii a apus pentru noi
Durere imensă pentru familia lui Radu Dinu, tânărul care s-a înecat în Grecia. Foto: facebook.com/rmx.radu
ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al tânărului a ajuns în țară după ce a fost căutat mai multe zile în zona insulei Lefkada, în apele Mării Ionice. Părinții săi au plecat în Grecia imediat cum au aflat că le-a dispărut copilul în ape și s-au ocupat de toate procedurile.

Adus din Grecia, Radu Dinu a fost înmormântat duminică

Când au ajuns în Amărăștii de Jos, comuna natală din județul Dolj, au urmat alte imagini de-a dreptul sfâșietoare. Rudele, prietenii, cunoscuții și sătenii din comună așteptau cortegiul funerar și la rândul lor au fost cuprinși de durere când au văzut sicriul cu trupul neînsuflețit.

ADVERTISEMENT

Cu ochii în lacrimi, tatăl tânărului bursier le-a spus celor care au venit să-și ia rămas bun: ”Deschideţi porţile, mi-a venit băiatul acasă! Deschideţi porţile! Deschideţi Porţile!

La rândul ei, mama lui Radu Dinu a postat un mesaj foarte emoționant pe Facebook, alături de fotografia fiului: ”Soarele vieții a apus pentru noi, când valurile nemiloase te-au răpit.

ADVERTISEMENT

În acest univers al tristeții ne rămân stelele amintirilor, care nu vor fi niciodată suficiente pentru a alina durerea noastră dragul nostru înger.

Durere imensă pentru părinții greu încercați

Strigăm de răsună Universul și este în zadar! Puiule, vei rămâne soarele și aerul nostru! Te vom iubi, dincolo de puterile omenești și de imaginația oricui.”

ADVERTISEMENT

Pentru cei care se întreabă cine este românul dispărut în apele mării din Grecia, amintim că Radu Dinu a fost un tânăr iubit de întreaga comunitate.

Radu era logodit și își programase căsătoria curând. El terminase cursurile Facultății de Automatică din cadrul Universităţii Craiova, după care s-a înscris pentru master.

ADVERTISEMENT

Foarte inteligent, tânărul doljean a fost bursier și încă din primul an de studii a reușit să fie angajat la o firmă de IT din Craiova. Cei care l-au conoscut au spus despre Radu Dinu că era foarte energic și pasionat de sport.

El mergea la sala de forță și pleca în călătorii de câte ori îi permitea timpul. Renunțase la carne și adesea ieșea la alergat în parc sau la drumeții cu bicicleta.

 

ADVERTISEMENT