News

Tânărul luat de ape în Italia este de negăsit de o săptămână. Familia crede că este în viață

A trecut o săptămână de la tragedia din Italia, iar familia lui Cristian crede că este în viață. ”Speranţa dispare, dar nu şi în inimile celor care suferă”
07.06.2024 | 19:22
Tanarul luat de ape in Italia este de negasit de o saptamana Familia crede ca este in viata
Tânărul român mort în Italia din cauza inundațiilor este căutat cu disperare de familie, iar aceștia încă speră că este în viață. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / Observator
ADVERTISEMENT

La o săptămână după tragedia de la Natisone, echipele de salvare nu au reușit încă să dea de urma lui Cristian Molnar, ultimul dispărut dintre cei trei tineri.

Familia lui Cristian încă speră ca tânărul luat de ape să fie în viață

Fratele său, Radu, este extrem de agitat și convins că Cristian, în vârstă de 25 de ani, va fi găsit în viață, conform declarațiilor primarului din Premariacco, Michele de Sabata, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Între timp, pe rețelele sociale au apărut imagini cu un pompier care a înotat spre tineri în încercarea de a-i salva, dar fără succes. Echipe de scafandri, drone, pompieri și voluntari lucrează neîncetat pentru a oferi răspunsuri familiei și prietenilor lui Cristian.

Radu, fratele lui Cristian, disperat, a ajuns la locul tragediei în comuna Premariacco, provincia Udine, și își caută fratele cu insistență. Primarul Michele de Sabata, care participă activ la operațiunile de căutare, îl descrie pe Radu ca fiind „ca un leu în cușcă”.

ADVERTISEMENT

Radu evită atenția social media și a televiziunii, și se plimbă agitat, convins că își va regăsi fratele în viață, a declarat Michele de Sabata pentru Messaggero, asigurând că se fac toate eforturile pentru a-l găsi pe Cristian.

„Familia lui Cristian încă speră că îl va găsi pe tânăr în viaţă. Ei îşi exprimă deplina încredere în ancheta deschisă de Procuratura din Udine, convinşi că vor stabili orice responsabilitate în salvarea întârziată a celor trei tineri. De asemenea, cer autorităţilor să continue căutările pentru a-l găsi pe Cristian”, a declarat Gaetano Laghi, avocatul familiei Molnar, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

El a spus că „fratele Petru Radu, care urmăreşte căutările la faţa locului, doreşte să nu fie publicate fotografii cu el sau cu membrii familiei sale, cere să fie respectată perioada grea pe care întreaga familie Molnar o resimte în aceste momente teribile şi se alătură durerii familiilor Cormos şi Doros”.

Cadavrul lui Cristian ar putea să nu fie găsit

„În acest moment speranţa dispare, dar nu şi în inimile celor care suferă. Ei încă nu disperă, convinşi că îl vor găsi, Radu crede că fratele său este acolo şi este dispus să coopereze cu toată lumea pentru a-l căuta. Când vom găsi cadavrul, perspectiva se va schimba”, a adăugat avocatul pentru Fanpage.it.

ADVERTISEMENT

Conform reconstrucțiilor de până acum, Cristian Molnar petrecuse recent timp cu fratele său și abia revenise în Italia când s-a întâmplat tragedia. „Eram împreună cu Radu, fratele lui Cristian, care nu mai suportă. Este o disperare pentru el şi pentru părinţii lui, pentru că nu le putem oferi singurul lucru din lume pe care şi-l doresc acum”, a afirmat Michele de Sabata, primarul din Premariacco.

Primarul a confirmat că, din păcate, toate eforturile de a recupera măcar trupul lui Cristian ar putea fi zadarnice, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri similare, unde cadavrele au fost găsite abia după ani de zile.

De asemenea, presa italiană a publicat imagini în care un pompier încearcă să salveze cei trei tineri – Patrizia, Bianca și Cristian – când încă erau împreună.

ADVERTISEMENT