Fotbal intern

ŢEAPĂ de 300.000 de EURO! Căpitanul Stelei, ARS la bani!

Stilul de conducere al lui Gigi Becali este inconfundabil, iar acest lucru s-a confirmat de-atîtea şi atîtea ori în timpul ce-a trecut de cînd patronul Stelei a intrat în fotbal. Tiparul este...
11.07.2014 | 00:20
TEAPA de 300000 de EURO Capitanul Stelei ARS la bani

Stilul de conducere al lui Gigi Becali este inconfundabil, iar acest lucru s-a confirmat de-atîtea şi atîtea ori în timpul ce-a trecut de cînd patronul Stelei a intrat în fotbal. Tiparul este atît de clar încît unele lucruri se ştiu chiar dinainte să se întîmple.

Unul din aspecte: primele “din gură” pe care afaceristul „uită”, de multe ori, să le mai achite sau a căror plată o întîrzie pînă cînd se iveşte o conjunctură care să-l ajute să scape de acestea. Ultimul caz intrat pe lista celor care au restanţe financiare este chiar liderul desemnat al echipei, Cristi Tănase, cel care odată cu plecarea lui Mihai Pintilii a preluat banderola de căpitan a echipei. „Dodel” are de recuperat o sumă imensă de bani care i-a fost promisă încă din 2009, dar pe care nici acum nu a reuşit să o încaseze, iar speranţele mijlocaşului sînt din ce în ce mai mici.

Tănase aşteaptă prima de instalare de 5 ani!

În vara lui 2009, Cristi Tănase devenise unul dintre cele mai importante produse ale campionatului românesc, pe vremea cînd încă juca la FC Argeş. Cum Cornel Penescu, patronul piteştenilor de atunci era în închisoare, „Dodel” trebuia vîndut urgent în acea vară. Cum preţul cerut pentru fotbalist era în jur de 3 milioane de euro, niciun club din România nu a intrat iniţial în cursa pentru transfer şi, la un moment dat, FC Koln părea să fie cel mai aproape să semneze cu Tănase. În ultimul moment, însă, Gigi Becali a decis să intre şi el la negocieri, s-a deplasat personal la penitenciarul unde Penescu era încarcerat şi a făcut tot posibilul să îi convingă pe piteşteni să i-l dea pe Tănase. Cum cu cei de la FC Argeş s-a înţeles destul de rapid pentru 1,8 milioane de euro pe care trebuia să le achite în schimbul a 50% din drepturile federatiev ale fotbalistului, rămînea să se mai înţeleagă cu acesta.

126890804_Cristi-Tanaseâ

Aflat în dificultate, pentru că era imposibil să rivalizeze cu oferta salarială pe care i-o făcuseră nemţii, Becali i-a transmis lui Tănase: „Am un prag salarial la echipă, zece mii de euro pe lună, deci nu pot să îţi dau mai mult. Dar îţi dau 300 de mii de euro la semnătură şi nişte prime consistente, ca să compensăm. Ştii că de la Steaua o să pleci la mai bine decît de la Koln. Cine e Koln?”, a fost mesajul lui Becali. Tănase s-a lăsat momit şi a semnat contractul care-i aducea salariul de 10.000 de euro lunar. „Nu ştiu ce a semnat el. Noi am fost foarte mulţumiţi şi i-am zis să fie atent, să aibă toţi banii în contract. Dar el şi cu agenţii lui au fost acolo”, spune acum Andrei Penescu, fiul lui Cornel şi cel care a negociat personal cu Gigi Becali în condiţiile în care tatăl său era încarcerat.

Becali i-a dat doar cîteva “atenţii”

Doar că prima colosală de instalare a rămas doar la stadiul de vorbe, iar Becali a uitat uşor-uşor de ea. Chiar dacă de-a lungul timpului i-a mai dat cîteva „atenţii”, nu s-a mai discutat concret despre prima de instalare decît recent. Atunci cînd Becali a ieşit în permisia de o zi din închisoare, Tănase i-a amintit, iar patronul Stelei l-a asigurat că totul va fi în regulă. „Semnăm acum alt contract şi se rezolvă”. Evident, nici de data asta lucrurile nu au fost conform convenţiei verbale, iar cei 300.000 de euro au rămas tot…verbali.

130918-cristian-tanase-496x286

Tănase, care în această vară speră să prindă şi el un transfer în străinătate se gîndeşte cu groază la celelalte precedente care au descris politica clubului din Ghencea în ultimii ani. Adică, în momentul cînd un jucător are o ofertă concretă din străinătate, Becali condiţionează acordul pentru transfer de neplata datoriilor pe care le mai are către fotbalist. Cazurile sînt nenumărate: Rădoi, Goian, Lovin, Neşu, Rusescu, Chiricheş, ca să enumerăm doar cîteva nume.

Pentru Becali nu contează datoriile pe care le are către jucătorii săi nici măcar atunci cînd acestea sînt trecute în acte. Iar exemplele sînt încă la Steaua. Florin Gardoş şi Andrei Prepeliţă aveau fiecare de primit sume importante pentru că au acceptat să joace pentru roş-albaştri, dar şi-au văzut banii promişi şi stipulaţi în acte abia după aproape doi ani, timp în care s-au rugat insistent de Becali să li se achite datoriile.

sport-tanase-GABI9203_b333d346fc

 

Cifrele lui Tănase la Steaua

3 milioane de euro este cota sa

5 ani se împlinesc pe 7 august 2014 de la momentul semnării contractului

183 de meciuri

23 de goluri

40 de pase decisive

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!