Fotbal intern

Tănase, Moruțan și Man au fost atuurile FCSB în fața unui Dinamo care începe să se „lege” în jurul lui Camara, Borja Valle și Gonzales. Notele derby-ului

04.10.2020 | 01:54
Tanase Morutan si Man au fost atuurile FCSB in fata unui Dinamo care incepe sa se lege in jurul lui Camara Borja Valle si Gonzales Notele derbyului
ADVERTISEMENT

„Derby de România”, ediția 179, s-a încheiat cu victoria la limită, 3-2, a FCSB-ului, obținută în urma unui penalty inexistent acordat de arbitrul Radu Petrescu în minutul 75.

FCSB a început meciul mult mai bine decât Dinamo, cu un presing ucigător, cu Florin Tănase, Dennis Man și Olimpiu Moruțan în „vână” și foarte determinați.

ADVERTISEMENT

După un start greoi, Dinamo a revenit în joc, a egalat și părea că a pus stăpânire pe joc. Gonzales, Camara, Sorescu au fost cei mai buni „câini”, Borja Valle, prima dată titular, are calități de „decar”, dar a făcut un joc mediocru.

Tănase, Moruțan și Man au fost atuurile FCSB în fața unui Dinamo care începe să se „lege” în jurul lui Camara, Borja Valle și Gonzales. Notele derby-ului

FCSB

Andrei Vlad 8 – meci foarte bun, a scos șutul de gol al lui Sorescu 50, capul de gol al lui Fabbrini 80, n-a mai bâlbâit nicio minge ca în alte atâtea meciuri.

ADVERTISEMENT

Valentin Crețu 6 – joc în nota obișnuită, conștiincios spre încrâncenat, singurul din apărarea FCSB care a reușit să-l mai „tempereze” pe Sorescu, dar mai puțin prezent pe faza ofensivă decât altă dată.

Iulian Cristea 7 – are meritul golului de 2-0, a apărut mereu la fazele fixe în careu advers, dar a avut probleme în duelurile directe cu masivul Nemec, în fața căruia a pierdut majoritatea confruntărilor aeriene.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron 6 – a scos extraordinar șutul de gol al lui Isma Lopez în minutul 12, dar a comis-o la centrarea de 2-2 a lui Sorescu, pe care l-a lăsat să găsească cea mai bună soluție într-o fază în care l-a marcat de la distanță. Între aceste extreme, n-a greșit, dar nici n-a ieșit cu altceva în evidență.

Ionuț Panțâru 4 – depășit mai tot timpul de fază, dezordonat, nu a intrat deloc în ritmul partidei, a făcut și penalty-ul la Gonzalez.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Perianu 6 – are tupeu „puștiul”, e bătăios, și-a făcut treaba corect, fără sclipiri, fără gafe.

Ovidiu Popescu 7 – efort imens, o mulțime de recuperări, pase lungi și centrări foarte bune, inclusiv la golul lui Cristea de 2-0.

Florin Tănase 8 – adevărat „căpitan”, cel mai bun de pe teren, a „tras” echipa după el, eficace în atac, harnic în recuperări până în fața careului propriu, gol important pentru moralul echipei în minutul 8.

Dennis Man 7 – neașteptat de „viu” după perioada de repaus impusă de infectarea cu coronavirus, permanent pericol prin acțiuni imprevizibile, assist perfect la golul lui Tănase în minutu 8.

Sergiu Buș 5 – l-a „tras” pe Puljic pentru a crea culoarul lui Tănase spre primul gol, după care a cam fost absent nemotivat toată prima repriză. Dovadă: înlocuirea la pauză cu Buziuc.

Olimpiu Moruțan 8 – a alergat enorm, și pe dreapta (în prima repriză), și pe stânga (după pauză), tare pe picioare, foarte greu de deposedat, a dat o mulțime de pase utile coechipierilor.

Au intrat pe parcursul jocului:

Alexandru Buziuc (minutul 46, în locul lui Buș) 5 – a vrut multe, a realizat puține, pare încă din altă echipă, nicio fază de reținut.

Octavian Popescu (minutul 46, în locul lui Perianu) 6 – din ce în ce mai bun, curajos, a băgat piciorul la bătaie, s-a bătut de la egal la egal pentru minge cu adversari mai mari, și la propriu, și la figurat, i-a încurcat de cele mai multe ori.

Ionuț Vînă (minutul 77, în locul lui Moruțan) – a jucat prea puțin ca să fie notat.

Adrian Șut (minutul 84, în locul lui Man) – a jucat prea puțin ca să fie notat.

Antrenor: Toni Petrea 6 – a știut să folosească la maxim pe „vindecații” Tănase, Man și Moruțan, determinanți în obținerea victoriei, a făcut două schimbări oportune la pauză, Buziuc și Octavian Popescu fiind, așa cum au jucat, peste cei înlocuiți.  Și, mai ales, schimbarea lui Moruțan din extremă în inter, unde s-a simțit mult mai bine, ridicând astfel tonusul echipei ca să depășească momentul de cădere după ce a fost egalată în minutul 44.

Rezerve neutilizate: Răzvan Udrea, Gabriel Enache, Gabriel Simion, Aristeidis Soiledis, Andrei Istrate

Dinamo

Tomas Mejias 5 – în afara fazelor de la primele două goluri, la al doilea fără reacție la centrarea lui Ovidiu Popescu, n-a prea avut ce apăra.

Alexander Gonzales 6 – contribuție consistentă pe faza ofensivă, a „arat” banda dreaptă, a centrat de fiecare dată periculos, dar a și lăsat de multe ori zona sa defensivă descoperită, și la golul lui Tănase, și la centrarea de gol a lui Ovidiu Popescu.

Ante Puljic 5 – sub cota sa obișnuită, nu s-a sincronizat deseori cu Grigore, a lăsat spații mari între ei, start dezastruos de meci, și-a mai revenit spre finalul primei reprize, n-a reușit să împingă jocul spre jumătatea adversă.

Ricardo Grigore 4 – a jucat timorat să nu greșească, l-a scăpat pe Cristea la golul de 2-0, inexistent în ofensivă, Man s-a distrat cu el de câte ori a vrut.

Isma Lopez 4 – nu pentru penalty-ul pe care nu l-a făcut și pentru care a fost eliminat aiurea de arbitrul Radu Petrescu, dar a fost permanent pericol pe flancul stâng al apărării dinamoviste. Surprins deseori plecat în ofensivă, nenumărate pase nereușite, joc foarte slab.

Alexandru Răuță 5 – n-a excelat nici în rău, nici în bine, a jucat în nota sa obișnuită, adică mediocru, n-a făcut față vitezei de joc a mijlocașilor adverși, nu s-a remarcat decât prin „roșul” luat după ce l-a altoit pe Octavian Popescu pentru că se „agățase” de el.

Janusz Gol 5 – greoi pe recuperare, cu pase simple ratate, absnet în atac, nu și-a găsit locul în acest meci, a greșit flagrant la primul gol, când a scăpat mingea pe sub picior și i-a dat ocazia lui Man să plece spre assist-ul pentru Tănase.

Juan Camara 7 – cel mai bun dinamovist, cu știința jocului, a dat drumul mereu rapid la minge pe trasee care par tot mai clare meci de meci, lansările sale punându-l pe Sorescu în special în poziții bune de a ataca periculos careul advers.

Borja Valle 6 – joc elaborat, dar ineficient, se impune ca „decarul” coordonator, dar a fost foarte lent, n-a pierdut decât două dintre multele mingii care au trecut pe la el, pase bune, dar nu „luminoase”, decisive.

Andreas Mihaiu 6 – s-a demarcat pe spațiile libere, dar n-a fost jucat, a pasat corect, și-a jucat bine „rolul” de U21.

Adam Nemec 6 – s-a mișcat mult, și-a jucat bine rolul de pivot, a dat un gol norocos, dar este departe de „vârful” eficace necesar echipei.

Au intrat pe parcursul jocului:

Deian Sorescu (minutul 23, în locul lui Mihaiu) 7 – a intrat foarte bine în joc, a schimbat viteza unui atac dinamovist prea lent, a dat pasa de gol pentru 2-2, Vlad i-a refuzat un gol după o reluare superbă „dintr-una” în minutul 50, joc bun, consistent.

Diego Fabbrini (minutul 78, în locul lui Gol) – a jucat prea puțin ca să fie notat și ca să schimbe soarta meciului, deși a avut un „cap” de gol, scos miraculos de Vlad în minutul 80.

Antrenor: Cosmin Contra 6 – încep să se vadă „traseele” în jocul lui Dinamo, echipa a avut pregătirea necesară să se trezească „din pumni”, la 0-2, a preluat inițiativa cu o maturitate superioară adversarului, dar a făcut gafe imense în apărare, parcă niciun fundaș nu era așezat la locul lui. Nu are încă soluții pe bancă, dar când ai, totuși, un Fabbrini, parcă e prea târziu să-l bagi la joc abia în minutul 78…

Rezerve neutilizate: Rene Hinojo, Florin Bejan, Marco Ehmann, Andrei Bani, Ioan Borcea, Ionuț Măgureanu, Ionuț Șerban

  • 8-6 pentru Dinamo este scorul ocaziilor de gol
  • 5-3 pentru Dinamo este scorul șuturilor pe poartă
  • 7-4 pentru Dinamo este scorul cornerelor
  • 19-15 pentru Dinamo este scorul loviturilor libere
  • 99-87 pentru Dinamo este scorul atacurilor (67-59 periculoase)

  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 1,5 goluri FCSB”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT