Fotbal intern

Tănase și Pușcaș au făcut progrese! În 2014, Germania le administra un 8-0 scandalos

29.03.2021 | 13:59
Tanase si Puscas au facut progrese In 2014 Germania le administra un 80 scandalos
ADVERTISEMENT

România a pierdut în fața Germaniei, scor 0-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Singurul gol al partidei a fost marcat de Serge Gnabry. Senzația a fost că diferența ar fi putut fi mult mai mare în favoarea selecționatei lui Joachim Low, dar Florin Niță a prins o zi mare.

Ba chiar mai mult, “tricolorii” ar fi putut smulge un punct, contrar aspectului jocului, la ocaziile din final ale lui Pușcaș și mai ales Stanciu. Pentru România urmează o deplasare foarte complicată, în Armenia, echipa de pe locul 2 din grupă.

ADVERTISEMENT

Pentru doi dintre jucătorii care au fost folosiți contra Germaniei, rezultatul de pe Arena Națională poate fi privit ca un real progres. Florin Tănase și George Pușcaș au fost titulari în echipa U21 a României la umilința suferită la Magdeburg. În preliminariile pentru Campionatul European din 2021, “tricolorii” mici erau “măturați” de pe teren. Un neverosimil 8-0 administrat de nemți.

Româna s-a dus la Magdeburg fără nicio șansă de calificare la turneul final. Și s-a întors cu o căruță de goluri

Era ultimul meci din preliminariile pentru Euro 2015 U21. S-a disputat la Magdeburg, pe 9 septembrie. “Tricolorii”, conduși la acea vreme de Viorel Moldovan, nu mai aveau nicio șansă la calificare. Chiar dacă în cele din urmă au terminat acea grupă pe locul 2, după ce Muntenegru s-a încurcat în Feroe. Doar cele mai bune patru locuri doi mergeau la turneul final, iar România a fost departe de obiectiv.

ADVERTISEMENT

Deja calificați, nemții s-au pus pe marcat încă din minutul 1, prin Yunus Malli. Philipp Hofmann, Younes și Jonas Hofmann au punctat pentru 4-0 la pauză. S-a menținut ritmul și în repriza a doua. Schulz, Da Costa, Stark și același Jonas Hofmann au marcat și în repriza secundă.

Echipele de start din partida Germania – România 8-0, în 2014

Germania: 23. Timo Horn – 5. Danny da Costa, 16. Robin Knoche, 2. Dominique Heintz, 3. Christian Gunter (18. Nico Schulz, 46) – 11. Emre Can, 10. Moritz Leitner (căpitan) – 21. Jonas Hofmann, 19. Amin Younes (4. Niklas Stark, 46), 8. Yunus Malli (13. Felix Klaus, 67) – 17. Philipp Hofmann.

ADVERTISEMENT

Selecţioner: Horst Hrubesch

România: 1. Laurenţiu Brănescu – 6. Mihai Bălaşa, 3. Bogdan Ţîru, 5. Deian Boldor, 4. Steliano Filip – 14. Dragoş Nedelcu, 7. Alexandru Creţu – 11. Claudiu Bumba (16. Doru Popadiuc, 67), 10. Gabriel Iancu (căpitan; 18. Alexandru Buziuc, 55), 17. Florin Tănase (8. Dorin Rotariu, 24) – 9. George Puşcaş.

Selecţioner: Viorel Moldovan

Emre Can, singurul jucător din 2014 care a prins naționala mare a Germaniei în 2021. Tănase, Pușcaș și Crețu, la România

Singurul om din acea echipă a Germaniei care a fost prezent și duminică, pe Arena Națională, este Emre Can. Fotbalistul Borussiei Dortmund nu a mai fost folosit ca mijlocaș defensiv, ci ca fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

De la acea echipă de tineret a României, Florin Tănase, George Pușcaș și Alexandru Crețu au fost în lotul lui Rădoi pentru partida contra Germaniei. Doar jucătorul de la FCSB a fost titular, în vreme ce Pușcaș a intrat în minutul 65, în locul lui Keșeru. Alexandru Crețu a rămas rezervă neutilizată.

Viorel Moldovan, sincer după dezastrul din Germania: “Mă rugam să se termine jocul și să nu luăm mai multe”

“Nu mă așteptam la un asemenea scor. Cred că până la urmă orice abordare tactică aveam astăzi, ținând cont de ce am văzut la naționala Germaniei ne era foarte greu. Noi nu am reușit să legăm jocul.

Acum înțeleg de ce Germania e campioană mondială. Important e să rămânem calmi, echilibrați. E un rezultat foarte aspru și aș fi vrut să fie un vis, un coșmar pentru noi și pentru acești tineri jucători. E o diferență totuși, un alt nivel.

Ne-a fost greu, chiar foarte greu. Pentru prima dată mă rugam să se termine jocul și să nu luăm mai multe goluri. Le cer scuze suporterilor români în numele echipei. Trebuie să ne asumăm acest rezultat”, declara Viorel Moldovan după acea partidă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru ”2 solist” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT