Life

Tanti Domnica are 93 de ani, dar coseşte şi sparge lemne! Care e secretul ei: „Mi-a dat Dumnezeu…”

O femeie în vârstă de 93 de ani cosește, sparge lemne și face totul de una singură. Bătrânica a dezvăluit că nu a fost nici măcar o dată la spital.
30.10.2022 | 16:35
Tanti Domnica are 93 de ani dar coseste si sparge lemne Care e secretul ei Mia dat Dumnezeu
Tanti Domnica are 93 de ani. Foto: captură Transilvania TV NEWS
ADVERTISEMENT

Tanti Domnica are 93 de ani, locuiește în Valea Loznei, din județul Sălaj. Bătrânica sparge lemne și cosește iarba, fiind un exemplu pentru tinerii din comunitatea ei.

Tanti Domnica, femeia care la 93 de ani sparge lemne. Care este secretul longevității sale

Tanti Domnica face totul de una singură, chiar dacă e trecută, deja, de 93 de ani. Femeia din Valea Loznei, Sălaj, este un exemplu pentru tinerii din comunitatea ei.

ADVERTISEMENT

Deși ajunsă la o vârstă înaintată se ocupă cu atenție de gospodăria sa, una deloc goală. Bătrânica are animale, cărora trebuie să le facă curățenie și să le dea mâncare.

În plus, întreține curtea, sparge lemnele și cosește iarba. Tanti Domnica a povestit că nicio zi nu începe fără cafeaua de dimineață, dar și că nu a fost niciodată la spital.

ADVERTISEMENT

„Eu le-am crăpat! Cu securea! Le-am clădit, am pus în roabă, le-am adus aici și le-am clădit și ce să facem, asta-i viața! Mă scol dimineața, fac cafeaua, după aceea dau la porci, dau la găini, apoi mă duc în grădiniță”, a povestit bătrâna, citată de Kanal D.

Fiica ei recunoaște că nu s-ar descurca fără ajutorul mamei sale. Chiar dacă o mai dor uneori oasele, aceasta se trezește în fiecare zi cu forțe proaspete, pregătită pentru a o lua de la capăt.

ADVERTISEMENT

„Până acum s-a descurcat în toate privințele. Acum ba mai o doare aici, ba mai pe colo, dar tot face treabă.

Dimineața când se scoală e fresh. Fără de ea, n-aș putea face! De câte ori nu pot să mă duc nicăieri și ea se duce și le isprăvește pe toate!”, a mărturisit Viorica Mușat, fiica bătrânei.

ADVERTISEMENT

Secretul longevității și puterii sale, spune tanti Domnica, este divinitatea. Femeia își pune toate bazele în Dumnezeu, căruia îi mulțumește că în toți acești ani i-a oferit sănătate și forță de muncă.

„Mă gândesc oare cum am putut ajunge la acești ani. Mi-a dat Dumnezeu sănătate și am putut lucra. N-am fost niciodată la spital!”, a declarata bătrâna în vârstă de 93 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: