Life

Țara adorată de români care îți dă până la 30.000 euro să-ți cumperi o casă. Cum poți obține banii

Țara adorată de români unde primești până la 30.000 de euro ca să-ți cumperi o casă. Cum poți să obții această sumă de bani.
25.06.2024 | 16:54
Tara adorata de romani care iti da pana la 30000 euro sati cumperi o casa Cum poti obtine banii
Țara adorată de români unde poți primi până la 30.000 de euro pentru a-ți achiziționa o casă. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara adorată de români care îți dă până la 30.000 de euro pentru a-ți cumpăra o casă. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține acești bani?

Țara unde poți primi până la 30.000 euro să-ți cumperi o casă. Mulți români merg aici în vacanță

În anumite zone din Italia, numărul locuitorilor nu mai este atât de mare, motiv pentru care autoritățile iau măsuri pentru a le repopula. Astfel, cei care vor să se mute în astfel de zone pot beneficia de un ajutor financiar.

ADVERTISEMENT

Mai multe orașe și sate se confruntă cu o criză a populației, deoarece rezidenții preferă să se mute în oraș, acolo unde există mai multe oportunități în carieră. Din păcate, numărul caselor abandonate s-a înmulțit.

Pentru a crește numărul rezidenților din astfel de zone, autoritățile au scos la vânzare case începând de la 1 euro. Altă variantă este oferirea unui ajutor financiar considerabil pentru a cumpăra o locuință.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să-și achiziționeze o casă în regiunea Toscana din Italia trebuie să știe că au posibilitatea de a primi până la 30.000 de euro. Multe persoane își doresc o locuință în zonele rurale, însă imobilele din această regiune nu sunt tocmai ieftine.

Autoritățile regionale din Toscana sunt dispuse să ofere acești bani celor care vor să se mute în localitățile de munte unde populația este în scădere.

ADVERTISEMENT

Această nouă schemă de ajutor se numește “Reședința la munte 2024”. Solicitanții vor primi o sumă între 10.000 și 30.000 de euro pentru a-și cumpăra o casă în Toscana.

Pentru a beneficia de acest ajutor, casa trebuie să fie situată într-un oraș de munte, care să aibă sub 5.000 de locuitori. Pe listă sunt 119 localități în această situație, așa că sunt multe opțiuni pentru doritori.

ADVERTISEMENT

Contribuția financiară venită din partea autorităților nu poate fi mai mare de 50% din costul achiziției și renovării locuinței, menționează Euronews, citat de wall-street.ro.

Cine poate primi acest ajutor financiar

Munții Toscani sunt “teritorii de o frumusețe unică, cu sate de redescoperit care, totuși, suferă de depopulare”, după cum a transmis a spus Stefania Saccardi, vicepreședintele regional al Toscanei.

“Decizia de a locui într-una dintre aceste municipalități este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa pentru o nouă alegere de viață”, a mai spus aceasta.

Pentru a primi ajutorul financiar, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții. Mai exact, aceștia trebuie să fie cetățeni italieni sau ai unui alt stat din Uniunea Europeană.

Și românii pot aplica pentru schema de finanțare dacă își doresc o locuință în Toscana. În schimb, cetățenii din afara UE trebuie să dețină un permis de ședere pentru cel puțin 10 ani.

În plus, o altă condiție este ca cei care aplică să fie rezidenți într-o altă localitate sau oraș din Italia. Aceștia nu trebuie să locuiască, însă, într-o comunitate montană.

Aplicațiile se pot depune completând un formular online pe site-ul Regiunii Toscana. Acestea pot fi depuse până pe 27 iulie, la ora 13:00 (ora Italiei).

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Apple, avertisment pentru clienții din 98 de țări. Sunt vizați utlizatorii de iPhone
Apple, avertisment pentru clienții din 98 de țări. Sunt vizați utlizatorii de iPhone
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici