News

Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”

O țară bogată oferă burse pentru studenții din România. Pot aplica online pentru această oportunitate deosebită, într-o zonă cu multiple resurse.
21.05.2024 | 21:32
Tara bogata care ofera burse pentru studentii romani Se poate aplica online Credem foarte mult in sistemul educational romanesc
Despre ce țară este vorba. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru studenții români care vor să învețe și peste hotare. O țară bogată oferă burse de studiu și se poate aplica online pentru ele. Zona este o destinație râvnită de mulți turiști și are o istorie aparte.

Ce țară bogată oferă burse studenților români

Dr. Mohammed Abdulgani Mohammed  Khayat, ambasadorul Arabiei Saudite în România, a declarat marți, în cadrul unui eveniment, că țara pe care o reprezintă oferă burse studenților români care vor să învețe în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dr. Mohammed Abdulgani Mohammed  Khayat a precizat și că i-ar plăcea să vadă mai mulți tineri saudiți care studiază la universitățile din țara noastră. Oficialul a rămas impresionat până acum de cadrele didactice din România și i-ar plăcea să coopereze mai mult cu cele din Arabia Saudită.

”Ne-ar face mare plăcere să vedem tineri saudiți care vin să studieze în România. Credem foarte mult în sistemul educațional românesc. Am văzut o calitate înaltă a universităților. Totodată, încurajez colegii de aici să viziteze Arabia Saudită și să promoveze universitățile de acolo.

ADVERTISEMENT

Din moment ce locuim în București, reprezentându-ne țara, cunoaștem sistemul românesc. Ne-am întâlnit cu profesori, rectori, oameni frumoși, dar e nevoie să vă vedem și în Arabia Saudită. Vrem mai multă cooperare!”, a spus ambasadorul la Conferința Universităților (IV): Învățământul superior din România pe harta mondială a educației , organizată de DC Media Group.

Arabia Saudită a aprobat 38 de universități din România

Până în prezent, Arabia Saudită a aprobat cooperarea cu 38 de universități românești. În plus, este mai facilă acum obținerea unei vize în țara asiatică. Drept urmare, studenții interesați pot aplica fără proceduri complicate.

ADVERTISEMENT

”La început aveam puține universități românești aprobate de Arabia Saudită, acum avem 38 de universități. Dar totodată încurajăm românii să meargă în Arabia Saudită, oferim burse pentru studenții români, pot aplica online. Și e foarte ușoară acum obținerea de vize în Arabia Saudită”, a mai explicat dr. Mohammed Abdulgani Mohammed  Khayat.

Pe lângă acestea, guvernul de la Riad este mai deschis și pentru turiști. Și-a propus să cheltuie în următorul deceniu, pe acest sector, 80 de miliarde de dolari, iar obiectul este ca până în 2030, Arabia Saudită să aibă 150 de milioane de turiști.

ADVERTISEMENT

”Vreau ca sectorul privat să asigure majoritatea investiţiilor. Strângerea a 60 până la 80 de miliarde de dolari până în 2030 este un obiectiv foarte ambiţios”, a declarat ministrul saudit al Turismului, Ahmed Al Khateeb, potrivit Bloomberg.

ADVERTISEMENT