News

Țara care a atins imunizarea colectivă grație vaccinării. Doar 38 de cazuri într-o zi

26.04.2021 | 07:33
Tara care a atins imunizarea colectiva gratie vaccinarii Doar 38 de cazuri intro zi
ADVERTISEMENT

Grației vaccinării la scară largă împotriva noului coronavirus, o țară a planetei a atins imunizarea colectivă și poate, treptat, să revină la viața normală de dinainte de pandemie.

La patru luni distanță de la startul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, Israelul se află în fericita postură de a spune că a depășit perioadă critică a crizei sanitare.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătății din această țară a anunțat doar 38 de cazuri noi, cel mai mic total din ultimele 24 de luni.

Israel a atins imunizarea colectivă, după 4 luni de vaccinare. Câte cazuri s-au raportat duminică

Cu o campanie de vaccinare extrem de solidă, Israelul se află în pole-position în cursa ieșirii definitve din criza sanitară cauzată de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

În ultima zi, au confirmate numai 38 de noi cazuri de Covid-19 în această țară de 9 milioane de locuitori, cel mai redus număr în ultimul. Acest minim al îmbolnăvirilor ne arată că Israel se pregătește să lase în urmă pandemia, după ce şi-a vaccinat mai mult de jumătate din populaţie, scrie Times of Israel.

Infecțiile de duminică au fost confirmate în urma efectuării a 8.752 de teste. Acest număr al noilor cazuri arată continuarea tendinței descendente a pandemiei în această ţară care este aproape să obţină prin vaccinare imunitatea colectivă şi continuă relaxarea restricţiilor antiepidemice.

ADVERTISEMENT

În acest moment, din populaţia sa totală, peste 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-Covid-19.

Sâmbătă, pentru prima oară după 10 luni, Israelul nu a înregistrat niciun deces provocat de COVID-19. Israelul mai are în prezent puţin peste 1.800 de cazuri de COVID-19 active şi numai 153 de pacienţi sunt internaţi în stare gravă la ATI.

ADVERTISEMENT

Câte persoane a vaccinat Israelul anti-COVID-19

Joi, statul israelian a depășit pragul de peste 5 milioane de oameni care au primit ambele vaccinuri anti-COVID.

Potrivit Ministerului Sănătății, duminică, 5.376.918 de cetățeni erau imunizați cu schema completă, asta reprezentând peste 55% din populația totală și peste 80% din populația eligibilă cu vârsta de peste 16 ani.

Programul de vaccinare al Israelului, care se bazează pe vaccinul Pfizer/BioNTech, are în prezent cea mai mare rată de imunizare pe cap de locuitor din lume de când a debutat campania, la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020.

În prezent, Israel se pregătește să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, de îndată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente va aproba utilizarea vaccinului pentru cei din această categorie de vârstă.

ADVERTISEMENT