News

Ţara care a eradicat COVID-19: “15 iunie, ziua în care virusul va fi învins”

04.06.2020 | 17:23
Tara care a eradicat COVID19 15 iunie ziua in care virusul va fi invins
ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă va sărbători, oficial, eliminarea noului coronavirus din societate, pe 15 iunie. Guvernul de la Wellington a dezbătut timp de mai multe săptămâni această chestiune, alături de experții în sănătate, până când a stabilit ca data de 15 iunie să fie ziua 1 în care Noua Zeelandă este „eliberată” de povara pandemiei de Covid-19.

Noua Zeelandă va scăpa, oficial, de noul coronavirus în 15 iunie 2020

Noua Zeelandă a fost printre cele mai „dure” țări atunci când vine vorba de restricții. Spre deosebire de vecinii din Australia, cei din Noua Zeelandă au închis totul timp de 7 săptămâni, iar aceste măsuri dau roade.

ADVERTISEMENT

Oficialii Ministerului Sănătății au anunțat că nu au găsit niciun caz de coronavirus, după 13 zile consecutive în care s-au efectuat mii de teste.

În Noua Zeelandă un singur om a rămas infectat cu Covid-19, este vorba despre un bărbat asimptomatic aflat în autoizolare.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății crede că eliminarea oficială a coronavirusului din Noua Zeelandă poate fi declarată la 28 de zile după ce ultimul caz cunoscut a primit rezultatul negativ al unui test pentru Covid-19.

Acest ultim caz a fost testat pozitiv în 29 aprilie și s-a aflat în autoziolare până în 18 mai.

ADVERTISEMENT

Așadar, la 28 de zile după acea dată de 18 mai, Noua Zeelandă se poate considera un tărâm eliberat de noul coronavirus. Desigur, redescoperirea unui alt caz ar da peste cap calculele și oficialii din Noua Zeelandă ar fi nevoiți să mai adauge 28 de zile până vor scăpa de boală.

Taiwan și Islanda, cele mai bune exemple de bune practici anti-Covid din lume

Potrivit smh.com.au, doctorul Ashley Bloomfield, directorul executiv al Ministerului Sănătății, va face marele anunț în 15 iunie, cu toate că această dată este mai mult simbolică.

ADVERTISEMENT

Eliminarea acestui virus e un proces în desfășurare. Ar fi grozav dacă am fi atins momentul în care nu mai există transmitere comunitară. Cu toate acestea vom păstra multe restricții, în special la graniță. Vrem să rămânem în siguranță”, a explicat Bloomfield.

Cu toate acestea, cei din Noua Zeelandă nu se consideră cei mai „buni” din lume și laudă în continuare Taiwanul. „Cei din Taiwan au deja 56 de zile de la ultimul caz, credem că ei sunt cei mai buni”, a explicat doctorul Michael Baker, profesor la Universitatea din Otago.

De asemenea, jurnaliștii australieni au remarcat că următoarea țară care ar putea scăpa definitiv de noul coronavirus e Islanda, care mai are două cazuri active. Islandezii și-au testat în masă populația, fiind efectuate aproape 180.000 de teste la o populație de 340.000 de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: