Life

Țara care a interzis infidelitatea. Turiștii sunt și ei vizați și pot face închisoare dacă nu respectă legea

O țară a adoptat o lege controversată care interzice complet infidelitatea. Aceasta se aplică și în cazul turiștilor care ajung acolo.
06.12.2022 | 22:34
Tara care a interzis infidelitatea Turistii sunt si ei vizati si pot face inchisoare daca nu respecta legea
Indonezia a adoptat o nouă lege controversată care îi va afecta și pe turiști. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vești importante pentru cei care vor să călătorească în Bali. Una dintre cele mai apreciate destinații, în special în perioada iernii, ar putea deveni o problemă pentru anumite persoane.

Legea din Indonezia interzice concubinajul atât pentru populație, cât și pentru turiști

Indonezia a decis să adopte o lege destul de controversată, pe care alte țări o privesc destul de ciudat.

ADVERTISEMENT

Noua lege interzice practic infidelitatea, dar și concubinajul, iar persoanele care o încalcă riscă să ajungă la închisoare.

În Australia spre exemplu, legea deja i-a pus pe jar pe locuitori. Autoritățile de acolo au publicat un avertisment de călătorie în care își informează populația cu privire la noua lege.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, australienii trebuie să fie vigilenți atunci când merg în Bali, pentru că dacă încalcă respectiva lege s-ar putea trezii în spatele gratiilor.

Legea din Indonezia a fost aprobată cu unanimitate de voturi și practic condamnă relațiile intime în afara căsătorie.

ADVERTISEMENT

Conform actului normativ, în cazul în care un cuplu necăsătorit va fi surprins în timp ce întreține relații intime, atunci, ambii parteneri riscă să ajungă în spatele gratiilor chiar și un an de zile, notează Daily Mail.

Șase luni de închisoare pentru concubinaj

Deși a fost deja aprobată, legea va fi adoptată de abia la finalul lunii decembrie, deci ar urma să între în vigoare de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Printre altele, actul normativ mai interzice și concubinajul. Persoanele care vor face acest lucru riscă să facă până la șase lunii de închisoare, mai arată sursa citată.

Și turiștii vor fi direct afectați, pentru că legea se aplică și în cazul lor, dar și în cazul rezidenților, arată Daly Mail.

Menționăm că australienii sunt unii dintre cei mai fideli turiști în Bali. Anual, peste 1 milion de persoane din Australia vizitează insula, deci noua lege s-ar putea să le dea mari bătăi de cap.

”Toți au fost de acord să ratifice (proiectul de modificare) în lege. Vechiul cod aparține moștenirii olandeze… și nu mai este relevant”, a spus deputatul Bambang Wuryanto.

Persoanele necăsătorite nu se vor mai putea caza în Indonezia

Odată ce noua lege va intra în vigoare, persoanele necăsătorite nu vor mai putea să se cazeze în nicio cameră de hotel din Indonezia.

Pe de altă parte, cuplurile pot fi urmărite penal numai în momentul în care sunt raportate fie de copii, părinți, sau de unul dintre soți.

Și nu este prima oară când se discută despre o astfel de lege. În 2019, un proiect asemănător urma să fie adoptat, însă un val de proteste a fost declanșat.

Mulți au spus că legea va întoarce Indonezia în trecut, însă de această dată s-ar părea că lucrurile nu vor mai putea fi evitate.

Menționăm că inclusiv în România sunt nenumărați artiști celebrii care aleg să trăiască în concubinaj. Acest lucru i-ar putea împiedica deci, de anul viitor, să mai călătorească în Bali.

ADVERTISEMENT