Life

Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”

Țara care are același steag ca al României și se află într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume. Mai e cunoscută ca “Inima moartă a Africii” și e bogată în aur.
22.06.2024 | 08:00
Tara care are acelasi steag ca al Romaniei Se afla intrunul din cele mai izolate locuri din lume este bogata in aur si i se mai spune Inima moarta a Africii
Țara bogată în aur, cu același steag ca al României. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara cu același steag ca al României, cunoscută și ca “Inima moartă a Africii”. Se află într-un loc izolat, iar nivelul de trai este unul scăzut. Este, totuși, o țară bogată în aur.

Țara care are același steag ca al României. Mai este cunoscută ca “Inima moartă a Africii” și se află într-un loc izolat

Ciad sau  Republica Ciad este o țară situată în centrul Africii, având capitala N’Djamena. Este un stat divizat în trei mari regiuni, și anume una deșertică în zona de nord, în centrul o regiune Sahel aridă, iar în sud o regiune aridă.

ADVERTISEMENT

Țara a fost denumită după Lacul Ciad. Este cea mai mare întindere de apă din țară și, totodată, a doua ca mărime din Africa. Emi Koussi, din Sahara, este cel mai înalt punct.

Din cauza faptului că distanța față de ocean este mare, iar climatul este unul preponderent deșertic, Ciadul mai poartă și denumirea de “Inima moartă a Africii”.

ADVERTISEMENT

Un lucru interesant despre Ciad este faptul că steagul acestei țări este similar cu cel al României. Drapelul are culorile albastru, galben și roșu, dispuse în același fel.

Există, totuși, o diferență între drapelul Ciadului și cel al României. În cazul acestuia din urmă, nuanța de albastru este ceva mai deschisă.

ADVERTISEMENT

La nord, Ciad se învecinează cu Libia, la vest cu Niger, la sud-vest cu Nigeria și Camerun, la sud cu Republica Centrafricană, iar la est se învecinează cu Sudan.

Relieful țării este dominat de bazinul larg din jurul Lacului Ciad. Mărimea lacului este una care variază. Astfel, de la o suprafață de 10.000 de kilometri pătrați, ajunge la 25.000 de kilometri pătrați în timpul sezonului ploios. De la bazin se întind podișuri până în munții din nord, sud și est.

ADVERTISEMENT

Clima din Ciad este una fierbinte, dar și extrem de uscată în partea de nord, unde este și deșert (Sahara). În sud, unde se află cea mai mare parte a populației, ploile sunt destul de abundente. Partea de sud este acoperită de savană și reprezintă principala regiune agricolă din țară.

Suprafața Ciadului este de 1,284,000 de kilometri pătrați, iar populația este de 15.477.751 de locuitori. În această țară se află peste 200 de grupuri etnice și lingvistice, limbile predominante fiind franceza și araba. Religia cea mai practicată este Islamul, urmată de creștinism.

Ciadul, țara bogată în aur

Ciadul este o țară bogată în aur și uraniu, iar recent a dobândit și statutul de stat exportator de petrol, potrivit BBC. A devenit o națiune producătoare de petrol în 2004, după ce s-a finalizat o conductă în valoare de 3 miliarde de dolari, care leagă câmpurile sale petroliere de terminalele aflate pe coasta atlantică.

Istoria post-independență a țării a fost marcată de violență și de instabilitate, mai ales din cauza tensiunilor dintre nordul majoritar arabo-musulman și sudul care e predominant creștin și animist.

Deși țara dispune de atâtea resurse naturale, Ciadul nu este o țară bogată, ba chiar se confruntă cu lipsa infrastructurii și se numără printre cele mai sărace state din lume. Nivelul de trai al populației se numără, de asemenea, printre cele mai scăzute din lume.

Izolarea geografică a țării și situația politică foarte instabilă din ultimele decenii au dus la această situație precară a Ciadului. În anul 1987, în Ciad existau doar 30 de kilometri de șosele asfaltate, arată Wikipedia.

Ulterior, au fost aprobate proiecte noi, astfel că în 2004 erau 550 de kilometri de șosea asfaltată. Drumurile sunt, însă, impracticabile timp de mai multe luni din an.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”