Life

Țara care are steag aproape la fel ca cel al României. Nu are armată şi nici aeroport, dar s-au mișcat mai repede decât noi

Țara al cărei steag este similar cu cel al României. Nu este singurul stat din lume care a folosit albastru, galben și roșu pentru drapel.
29.06.2024 | 17:09
Tara care are steag aproape la fel ca cel al Romaniei Nu are armata si nici aeroport dar sau miscat mai repede decat noi
Țara al cărei steag este similar cu cel al României. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, drapelul face parte din identitatea națională a fiecărei țări. De obicei, steagurile împrumută anumite culori unele de la altele, însă, niciodată nu sunt identice. Ei bine, se pare că există și o excepție, chiar pe teritoriul Europei.

Țara al cărei drapel este aproape identic cu cel al României

Drapelul României este reprezentat, așa cum știe toată lumea de trei culori. Tricolorul, așa cum i se mai spune, are în componența sa albastru, galben și roșu. Ei bine, nu este singurul cu o astfel de paletă de culori.

ADVERTISEMENT

În Europa, mai există o țară al cărei steag seamănă izbitor cu cel al României. Culorile sunt aceleiași, iar diferența o face o singură stemă.

Poate că nu multă lume știe, dar drapelul Andorrei este similar cu cel al României. Andorra este al șaselea cel mai mic stat din Europa, iar cei care au de gând să-l viziteze, îl pot străbate de la capăt la altul într-un singur weekend.

ADVERTISEMENT

În ciuda dimensiunii sale reduse, Andorra este un adevărat magnet pentru turiști. În fiecare an, statul atrage milioane de turiști care, în funcție de sezon, se bucură de frumusețile zonei.

Andorra se află între Franța și Spania, iar principala limbă care se vorbește aici este catalana. Pe lângă catalană, unii locuitori mai vorbesc, așa cum era de așteptat, franceză, portugheză sau spaniolă.

ADVERTISEMENT

Andorra a fost mult mai rapidă decât România și și-a personalizat steagul

Drapelul Andorrei, la fel ca cel al României, are aceeași paletă de culori: albastru, galben și roșu. Acesta a fost adoptat în anul 1866, iar cei care îl analizează cu atenție, vor observa și singura diferență.

Spre deosebire de steagul României, steagul Andorrei mai are o stemă sub care este scris un mesaj în latina. ”Virtutea unită este mai puternică” este deviza marcată pe steagul Andorrei.

ADVERTISEMENT

Andorra este un stat din care lipsește armata și aeroportul. Singurele modalități prin care aceasta și-a asigurat protecția a fost semnarea unor tratate cu Franța și Spania.

Tot Franța și Spania sunt țările care îi primesc pe turiștii care vor să viziteze Andorra. În lipsa unui aeroport în acest stat, turiștii sunt nevoiți să aterizeze fie pe aeroportul din Toulouse, fie pe cel din Barcelona.

Nu doar Andorra are un drapel asemănător cu cel al României, ci și Ciadul. În 2001, un parlamentar a propus ca, în astfel de situații, pentru a fi evitate anumite probleme diplomatice, pe culoarea galben să fie pusă stema națională. Din păcate, inițiativa lui nu s-a materializat, căci Andorra a fost mai rapidă.

”În anul 2001 am iniţiat o propunere legislativă, ca pe culoarea galbenă a drapelului României să apară stema naţională. (…) Între timp, acest mic stat, Andora, a luat-o înaintea României şi a pus o stemă pe culoarea galbenă, astfel încât nu mai poate fi confundată cu Ciadul sau cu România.”, spunea deputatul Metin Cerhez în 2004, potrivit adevărul.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați