News

Țara care înființează Ministerul Singurătății și Izolării. Rata sinuciderilor a ajuns la cote alarmante

24.02.2021 | 09:18
Tara care infiinteaza Ministerul Singuratatii si Izolarii Rata sinuciderilor a ajuns la cote alarmante
ADVERTISEMENT

Japonia a înființat Ministerul Singurărății și Izolării care trebuie să se ocupe de sănătatea mintală a cetățenilor, după ce numărul de sinucideri a explodat în această țară.

Ministerul s-a angajat să soluționeze problema sinuiderilor din Japonia, creșterea fiind pusă și pe seama pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Premierul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătății și izolării în rândul tinerilor japonezi.

Japonia are o problemă mare cu sinuciderile

Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, citează outlookindia.com, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

„Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”, a declarat noul ministrul.

Sakamoto intenționează să organizeze un forum de urgență până la finele luni , la care vor fi invitați cei care pot gestiona această situație. La aceeași întâlnire vor fi discutate și măsurile de sprijin.

ADVERTISEMENT

În pandemie în Japonia au murit mai mulți oameni din cauza sinuciderii decât din cauza Covid. În octombrie 2020 peste 2000 de oameni și-au pus capăt vieții în această țară.

Japonia ocupă locul 30 la nivel mondial când vine vorba de o statistică a persoanelor care se sinucid anual. În Japonia se sinucid 14.3 oameni la fiecare 100.000 de locuitori, numărul bărbaților care aleg să comită acest gest fiind aproape dublu.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, Japonia e departe de vecinii din Coreea de Sud care ocupă locul 10 în lume la capitolul sinucideri, cu o rată de 20.2 la 100.000 de locuitori. Topul mondial e condus de Guyana, țară unde 30.2 oameni se sinucid.

În Europa, Rusia și Lituania conduc topul cu 26.5, respectiv 25.7 sinucideri. România e pe locul 103 în top, cu 8 sinucideri la suta de mii de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: