ADVERTISEMENT
News

Țara care interzice Facebook. ”Trebuie să ne protejăm tinerii de conținutul dăunător”

Autor: Robert Cristea | 17.11.2020 | 10:07
Țara care interzice Facebook. ”Trebuie să ne protejăm tinerii de conținutul dăunător”

Facebook a fost interzis temporar într-o țară. Motivele sunt limbajul abuziv și lipsa unei reglementări.

ADVERTISEMENT

Guvernul din Insulele Solomon a decis blocarea gigantului din lumea internetului, a relatat marţi presa locală, conform DPA.

Ministrul comunicaţiilor din această țară, Peter Shanel Agovaka, a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times.

Facebook interzis în Insulele Solomon

Oficialul din Insulele Solomon a precizat că sunt îngrijorări în legătură cu lipsa unei legislaţii clare cu privire la utilizarea internetului.

ADVERTISEMENT

“Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat ministrul comunicaţiilor, Peter Shanel Agovaka, pentru Solomon Times Online (STO).

“Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a adăugat Agovaka.

Acesta a mai precizat că organizaţiile media vor putea în continuare să funcţioneze ca înainte, dar fără accesul la platforma de social media. Paradoxal este faptul că până și premierul din această țară folosește Facebook. De asemenea, majoritatea presei utilizează această platformă populară.

ADVERTISEMENT

Nu s-a precizat pentru cât timp va fi interzisă rețeaua de socializare. “Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook”, a mai precizat ministrul comunicațiilor din Insulele Solomon.

În prezent, China, Iranul şi Coreea de Nord au impus de asemenea interdicţii. Insulele Solomon se află în Oceanul Pacific și au aproximativ 500.000 de locuitori. Limba oficială este engleza, iar limba uzuală este engleza-pidgin. Mai sunt vorbite 70 de limbi melaneziene.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!