Life

Țara care le-a interzis turiștilor să călătorească singuri. La ce pericol se expun

O țară le-a interzis turiștilor să mai călătorească singuri. Care este motivul și cât de periculoasă poate fi o simplă excursie?
18.03.2023 | 22:45
Tara care lea interzis turistilor sa calatoreasca singuri La ce pericol se expun
Țara care le-a interzis turiștilor să călătorească singuri. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O țară de pe glob, de altfel preferata multor turiști, a impus noi restricții destul de drastice. Toți cei care ajung aici trebuie să fie conștienți de anumite reguli. În caz contrar, riscă să fie puși în mare pericol, așa cum de altfel s-a tot întâmplat în ultimii ani.

Țara care interzice turiștilor să călătorească singuri

Țara care interzice turiștilor să mai călătorească singuri este Nepal. Astfel, cei care vor să facă drumeții singuri, ar fi bine să știe că acest lucru nu mai este posibil. Dacă în urmă cu cinci ani, țara le-a interzis turiștilor să urce singuri pe Muntele Everest, iată că restricția a fost extinsă acum.

ADVERTISEMENT

Astfel, Guvernul din Nepal a decis că toți cei care vor să viziteze anumite zone, nu vor putea să facă acest lucru decât cu un ghid autorizat. Menționăm că țara are opt dintre cei mai înalți munți din lume, dar și alte peisaje deosebite. Tocmai din acest motiv, este destinația preferată a multor persoane.

Într-un interviu acordat pentru CNN, directorul Consiliului de Turism din Nepal, a explicat decizia luată de autorități. Sursa citată spune că orice turist care facă să facă o drumeție într-o regiune îndepărtată, va avea nevoie de un ghid. Cum s-a ajuns la o astfel de hotărâre?

ADVERTISEMENT

Având în vedere numeroasele cazuri în care turiștii au dispărut, s-a demonstrat că misiunile de căutare și salvare au costuri extrem de ridicate. Tocmai din acest motiv, este esențial ca astfel de situații să fie evitate. ”Când călătorești singur, în caz de urgență nu există nimeni care să te ajute”, a spus Mani R. Lamichhane, directorul Consiliului de Turism din Nepal, pentru CNN.

”Nici măcar guvernul nu îi poate găsi”

Țara are nenumărate obiective interesante și în orașe, astfel că cei care ajung acolo nu sunt vizați de această regulă. Restricția se aplică doar în cazul munților. Sursa citată mai precizează că sunt cazuri în care dispar oameni și nici măcar nu mai pot fi găsiți.

ADVERTISEMENT

Lamicchane a dat exemplul unele cazuri în care asociațiile au cerut operațiunile de drumeții neautorizate. Cel mai probabil tot din cauza lor, Guvernul a luat o astfel de decizie drastică. Astfel, toți turiștii vor fi nevoiți să se supună.

”Când turiștii sunt dați dispăruți, nici măcar guvernul nu îi poate găsi deoarece merg pe rute îndepărtate. Au fost unele cazuri în care asociația de trekking ne-a cerut să oprim aceste operațiuni de drumeții neautorizate. Aceasta este o cerere din partea asociațiilor de turism de mult timp”, spune Mani R. Lamichhane, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, proprietarul unei companii de ghizi turistici din Nepal spune că această regulă nu va fi respectată. Mai exact, acesta susține că acum apar nenumărați turiști care vor să facă urcări dificile. Dacă în alți ani aici veneau doar alpiniști profesioniști însă, acum vin și oameni fără experiență. Ian Taylor spune că aceasta este și explicația pentru unele evenimente nefericite. 

ADVERTISEMENT