News

Ţara care nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, de la începutul epidemiei din martie

11.05.2020 | 16:56
Tara care nu a mai inregistrat niciun caz nou de coronavirus de la inceputul epidemiei din martie
ADVERTISEMENT

Tunisia este țara care se poate lăuda că nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, de la prima infecție înregistrată la începutul lui martie, astfel că guvernul a decis să continue măsurile de relaxare începute săptămâna trecută.

Tunisia, țara care nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus

Tunisia, țara care nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, de la prima infecție COVID-19 confirmată la începutul lui martie, a anunțat că va intra într-o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse în trecut pe fondul pandemiei COVID-19, informează site-ul MidleEastOnline.

ADVERTISEMENT

Autoritățile sanitare din țara aflată în nordul Africii au anunțat, luni, că guvernul va continua cu relaxarea măsurilor, după ce nu a mai fost confirmat niciun caz nou de infecție COVID-19.

Tunisia, care a anunțat pe 2 martie că a înregistrat primul caz de coronavirus, a ajuns la un bilanț total de 1.032 de îmbolnăviri și 45 de decese.

ADVERTISEMENT

Statul nord-african dispune de 500 de paturi pentru terapie intensivă, iar autoritățile spun acum că 745 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce doar 11 se mai află momentan internați în spitale.

Țara va pierde foarte mulți bani din cauza pandemiei

Tunisia a început relaxarea măsurilor încă de săptămâna trecută și a redeschis o parte din sectoarele importante precum transporturi, construcții și alimentație, permițând ca jumătate dintre bugetari să revină la muncă.

ADVERTISEMENT

Centrele comerciale, magazinele cu haine și saloanele cosmetice se deschid și ele, începând de luni, în timp ce țara vrea să demonstreze că a reușit să controleze numărul infecțiilor cu noul coronavirus.

Autoritățile din Tunisia spun că epidemia COVID-19 va duce la o sădere eonomică de 4.3%, cea mai mare recesiune de la declararea independenței din 1956.

ADVERTISEMENT

Principalul motor al țării, turismul, va pierde în jur de 1,4 miliarde de dolari, în timp ce aproximativ 400.000 de joburi vor fi pierdute în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: