ADVERTISEMENT
News

Ţara care oferă gratuit două teste anti-Covid, pe săptămână: ”Este calea să revenim la normalitate”

Autor: Robert Cristea | 05.04.2021 | 09:25
Ţara care oferă gratuit două teste anti-Covid, pe săptămână: ”Este calea să revenim la normalitate”
15 August 2020, France, Bordeaux: People wear face masks as they walk in the Bordeaux's main shopping street Sainte-Catherine, where wearing a mask is compulsory from 15 August 2020 to prevent the spread of the coronavirus (COVID-19) pandemic. Photo: Mehdi Fedouach/AFP/dpa

Boris Johnson va îndemna toți englezii să facă două teste Covid pe săptămână pentru a contribui la ieșirea din restricții.

ADVERTISEMENT

La o conferință de presă care va avea loc în această seară, prim-ministrul va confirma următoarea etapă a planului de deblocare. Magazinele, sălile de sport și sălile de coafor se vor redeschide de săptămâna viitoare. Puburile, restaurantele și cafenele vor avea, de asemenea, o redeschidere limitată pentru clienții în aer liber, potrivit Dailymail.

Dar miniștrii se tem că chiar și această eliberare prudentă a economiei ar putea duce la o creștere a cazurilor care ar putea încetini progresul din ultima perioadă sau, mai rău, ar putea îndrepta Anglia într-o direcție alarmantă.

Englezii vor primi gratuit 2 teste rapide în fiecare săptămână

Autoritățile din Anglia au un plan de miliarde de lire sterline prin care îi vor invita pe cetățeni să facă 2 teste gratuite de Covid pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Testele rapide, care produc rezultate în doar o jumătate de oră, nu necesită analize de laborator și vor fi disponibile pentru utilizare la domiciliu.

Boris Johnson a declarat duminică că ”este necesar un program uriaș de testare pentru a se asigura că sacrificiile făcute în ultimele luni nu sunt irosite”.

Secretarul Matt Hancock a declarat că este vital ca oamenii să participe la testare. “Recuperarea libertăților pierdute și revenirea la normalitate depinde de testarea în mod regulat”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Jenny Harries, șeful noii Agenții de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că ”testarea de două ori pe săptămână ar putea să ne ajute să ne întoarcem la normal”.

Ea a adăugat: “Dacă vom recupera libertățile pierdute pe termen lung, trebuie să ne asigurăm că putem rezista atacurilor așteptate, dar imprevizibile ale diferitelor variante ale virusului”

ADVERTISEMENT

Până în prezent, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 4,35 de milioane de cazuri de Covid-19 și mai mult de 126.800 de decese asociate. Peste 31,5 milioane de oameni au primit cel putin o doză de vaccin.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT