News

Țara care regretă deschiderea școlilor. Sute de profesori și elevi au fost confirmați cu noul coronavirus

07.06.2020 | 16:54
Tara care regreta deschiderea scolilor Sute de profesori si elevi au fost confirmati cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Israelul a decis deschiderea școlilor pe 17 mai, însă se pare că nu a fost o decizie inspirată, după ce sute de profesori și elevi au fost confirmați cu noul coronavirus.

Israelul regretă deschiderea școlilor

Pe 17 mai, autoritățile din Israel au decis să relaxeze o parte din măsurile impuse în ultimele luni și au dispus deschiderea școlilor, o mișcare care s-a dovedit ulterior a fi neinspirată, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Acum, autoritățile sanitare se confruntă cu o situație îngrijorătoare, după ce au fost confirmate sute de cazuri COVID-19 în rândul profesorilor și al elevilor.

Mai exact, 330 de profesori și elevi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, lucru ce a dus la închiderea a peste 100 de școli. În plus, alți 16.000 de elevi și profesori au fost plasați în carantină la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus este departe de încheiere în Israel, acolo unde patru parlamentari au intrat în carantină, ca urmare a unei întâlniri avute săptămâna trecută cu un parlamentar arab.

Sute de profesori și elevi au fost confirmați cu noul coronavirus

Autoritățile din Israel au luat decizia impunerii unor măsuri de izolare de la jumătatea lunii martie, însă restricțiile au fost ridicate gradual.

ADVERTISEMENT

După deschiderea școlilor de pe 17 mai, s-a luat hotărârea de a deschide din nou și hotelurile, restaurantele și piscinele.

Drept urmare, în acest weekend, plajele din această țară erau pline cu oameni veniți să stea la soare, ignorând însă regulile impuse de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus din Israel arăta că au fost confirmate 17.783 de cazuri, dintre care 16.064 au fost declarate vindecate.

În timp ce oamenii au putut reveni, treptat, la o viață relativ normală, purtarea măștilor de protecție și distanțarea socială au rămas reguli ce trebuie respectate de toți locuitorii din Israel.

De altfel, măsurile respective sunt obligatorii în aproape toate statele care au decis relaxarea măsurilor impuse în ultimele luni. Cu toate acestea, Israel a dispus acum suspendare măsurii de purtarea a măștilor de protecție, pe fondul uni val de căldură ce a cuprins țara.

ADVERTISEMENT
Tags: