Țara care s-a umplut de șobolani și șerpi uriași. Din cauza gunoaielor, peisajul este unul dezolant. Din păcate, aici vin în fiecare an milioane de turiști și este locul unde trăiesc și mulți români.
Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa a fost invadat de șerpi uriași și de șobolani. Din cauza gunoaielor, Roma, capitala Italiei, a devenit un adevărat focar de infecții pentru localnici, dar și pentru turiști.
Un zoolog din Roma susține că acest oraș s-a transformat într-o adevărată junglă din cauza numărului mare de șerpi, viespii și șobolani. Potrivit lui, vinovate sunt gunoaiele prezente peste tot în oraș, dar și temperaturile ridicate din timpul verii.
Andrea Lunerti, una dintre persoanele la care localnicii apelează cel mai des pentru a captura animale periculoase, a povestit cum a decurs vara pentru el. Acesta a declarat pentru The Guardian că majoritatea apelurilor pe care le-a primit au fost pentru capturarea șerpilor.
”Sunt mai mulți șerpi decât înainte. Exemplarele au devenit din ce în ce mai numeroase încă din timpul iernii, atunci când temperaturile au fost ridicate. Șerpii vin din mediul lor natural către oraș pentru că există multă risipă de alimente. Unde este risipă de alimente sunt și șobolani, principala lor pradă.”
În ultima vreme, cei mai răspândiți șerpi din Roma sunt șerpii verzi, însă nu lipsesc nici viperele. Șerpii au invadat întregul oraș și au ajuns atât în terasele italienilor, cât și în vestiarele medicilor din spitale.
”Șerpii sunt peste tot, în terase, în grădini și chiar și în școli. Ba chiar unii dintre ei intră și în lifturi. Șerpii se pricep de minune la ascunzători și așteaptă mereu momentul potrivit pentru a ieși la iveală.”, a declarat Lunerti pentru sursa menționată.
Nu doar șerpii dau bătăi de cap italienilor din Roma, ci și viespile orientale. Originare din Africa și sud-estul Asiei, aceste viespii au ajuns în Roma în 2021. De atunci și până în prezent, s-au extins în toată capitala.
Viespile orientale își fac cuiburi la obloanele de la ferestre, în aerisirile de la aerul condiționat, dar și în zidurile monumentelor istorice. Zoologii sunt de părere că tot gunoaie și temperaturile ridicate sunt vinovate și de prezența acestor viespii.
”Roma chiar trebuie să își rezolve problema gestionării deșeurilor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla curând, vom vedea din ce în ce mai mulți șerpi și șobolani.”, a mai spus Andrea Lunerti.