News

Țara care se ferește de coronavirus prin telefon. Aplicația le spune utilizatorilor când se apropie de un bolnav COVID-19

26.04.2020 | 23:52
Tara care se fereste de coronavirus prin telefon Aplicatia le spune utilizatorilor cand se apropie de un bolnav COVID19
ADVERTISEMENT

Germania a anunțat că va lansa aplicația prin care le va spune utilizatorilor când s-au apropiat de o persoană infectată cu noul coronavirus.

Germania lansează aplicația împotriva noului coronavirus

Germania a găsit o nouă modalitate a lupta împotriva infecției COVID-19 și a anunțat că va implementa o aplicație ce le va permite utilizatorilor să afle dacă se află în preajma unor oameni infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Aplicația de urmărire va stoca informaţiile utilizatorilor în propriile lor telefoane şi nu într-o bază de date, potrivit agenției de presă Rador.

Aceasta va utiliza dispozitivele Bluetooth pentru a alerta utilizatorii în momentul în care se vor afla în apropiere de o persoană infectată cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Germania speră astfel să se folosească de aplicația împotriva coronavirus pentru a limita și mai mult răspândirea infecțiilor COVID-19, mai ales după ce statul european a anunțat o primă relaxare a măsurilor de distanțare socială.

Alte aplicații asemănătoare

O aplicație asemănătoare a fost dezvoltată și de specialiștii din Israel. „Maguen (n.r. Scutul)” funcționează pe majoritatea telefoanelor mobile inteligente și le transmite utilizatorilor dacă au trecut prin locuri frecventate de persoane infectate COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Maguen va prelua datele de localizare şi le va compara cu locuri prin care au trecut persoane contagiate cu noul virus”, se arată în instrucţiunile programului.

Concret, utilizatorul acestei aplicații va primi o notificare în eventualitatea în care acesta ajunge în locuri prin care a trecut o persoană afectată cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Înainte de a o folosi, utilizatorul va trebui să-și dea acordul pentru geolocalizare, date pe care oricum foarte mulţi le furnizează pentru diverse servicii, precum Waze.

ADVERTISEMENT