News

Țara care va ajunge un etalon la nivel global. Marele plan a fost pus în mișcare, nimeni nu-i va mai putea sta în cale

Țara care va ajunge un etalon la nivel global. Marele plan a fost deja pus în mișcare, iar la mijloc e o investiție de zeci de miliarde de euro.
01.06.2024 | 16:07
Tara care va ajunge un etalon la nivel global Marele plan a fost pus in miscare nimeni nui va mai putea sta in cale
Țara care va ajunge un etalon la nivel global. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara care va ajunge un etalon la nivel global a pus în mișcare un plan cu adevărat ingenios. Vorbim despre un plan de sprijin în valoare de aproape 17,5 miliarde de euro. Ce se va întâmpla aici?

Țara care va ajunge un etalon la nivel global

Coreea de Sud are planuri mărețe și vrea să ajungă un etalon la nivel global. Președintele țării a anunțat un plan de sprijin de miliarde de euro care are ca scop consolidarea industriei de semiconductori din țară.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, Coreea de Sud urmează să construiască cel mai mare centru de producție de semiconductori din lume. Menționăm faptul că acest sector este unul strategic, iar în prezent se află în centrul unei bătălii mondiale.

Conform AFP, încă de anul trecut Coreea de Sud a anunțat acest plan măreț. La acea vreme se vorbea despre investiții private de 240 de miliarde de dolari. Toate acestea au ca scop obținerea unui avantaj în fața concurenței globale.

ADVERTISEMENT

„Am creat un program cuprinzător de sprijin pentru industria semiconductorilor în valoare de 26.000 de miliarde de woni (aproximativ 17,5 miliarde de euro), care include finanţare, infrastructură, cercetare şi dezvoltare şi sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat preşedintele sud-coreean, potrivit unui comunicat.

Coreea de Sud are un plan măreț

Trebuie menționat faptul că în această sumă sunt incluse și investiții de 6,4 miliarde de euro. Acestea au fost anunțate anterior, pe la începutul lunii mai. Iar odată cu debutul acestui proiect, Coreea de Sud va ajunge un etalon la nivel global.

ADVERTISEMENT

Unde ar urma să fie construit acest “mega-cluster de semiconductori”? La periferia Seulului. Iar Guvernul de la Seul spune că acesta va fi cel mai mare complex de producție de semiconductori din lume.

Și pe lângă producția imensă așteptată, noul centru ar urma să producă și milioane de locuri de muncă. Astfel, există avantaje de numeroase părți pentru Guvern, dar și pentru oamenii care trăiesc aici.

ADVERTISEMENT

„După cum ştiţi cu toţii, semiconductorii sunt subiectul unui război total între ţări. Victoria sau înfrângerea va reveni celui care va fi primul în fabricarea e semiconductori avansaţi cu o capacitate mare de procesare a datelor.

Statul trebuie să sprijine industria semiconductorilor pentru ca aceasta să nu rămână în urma competitorilor săi”, a arătat preşedintele a declarat Yoon Suk Yeol. Menționăm faptul că, potrivit cifrelor de la Ministerul Comerțului, semiconductorii reprezintă o cincime din totalul de exporturi sud-coreene.

ADVERTISEMENT