News

Țara care va fi cea mai afectată de coronavirus. Un institut prezice 66.000 de decese din cauza COVID-19

08.04.2020 | 16:20
Tara care va fi cea mai afectata de coronavirus Un institut prezice 66000 de decese din cauza COVID19
ADVERTISEMENT

Marea Britanie va fi țara cea mai afectată de noul coronavirus, potrivit analizei unui institut din Seattle, care prezice 66.000 de decese din cauza COVID-19 până în luna august.

Țara cea mai afectată de noul coronavirus

Intitutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle estimează că 66.000 de oameni din Marea Britanie vor deceda până în luna august, ca urmare a infectării cu noul coronavirus, relatează The Guardian, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț din Regatul Unit arată că 55.242 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care peste 6.100 au decedat, arată site-ul worldometers.info.

Printre cei morți se află 9 șoferi de autobuz, dar și 3 angajați ai regiei de transport din Londra, un angajat de la metrou și un lucrător pentru unul dintre furnizorii Transport for London, a anunțar primalul Londrei, Sadiq Khan.

ADVERTISEMENT

Potrivit studiului realizat de oamenii de știință din Seattle, din cadrul Institutului de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii, Marea Britanie va deveni țara cea mai afectată de noul coronavirus, cu 40% din totalul deceselor de pe continentul european.

66.000 de decese în Marea Britanie până în august

Institutul din Seattle a prezis că 66.000 de persoane din Marea Britanie vor deceda din cauza COVID-19 până în luna august, accentuând faptul că autoritățile de la Londra au luat cu întârziere măsurile de distanțare socială, lucru cauzat de strategia de a dobândi o “imunitate colectivă”.

ADVERTISEMENT

Estimarea cercetătorilor de la IHME din Seattle a fost contrazisă de alți cercetători, ce merg pe un model de predicție pe care se bazează și guvernul britanic.

Neil Ferguson, un profesor de la Imperial College London, afirmă că datele folosite în modelul cercetătorilor americani sunt de 2 ori mai mari decât în realitate.

ADVERTISEMENT